R5 2600 AMD işlemci fanı ses yapıyor

Bulut Tiryaki

Centipat
Merhabalar, uzun süredir işlemci fanımdan gelen sesten şikayetçiyim. Kullanmış olduğum fan AMD Ryzen 5 2600 ile birlikte gönderilen stok fan.
Son zamanlarda fandan fazla ses gelmeye başladı. Artık işlemci fanı 3000RPM'ye çıkınca ses gelmeye başlıyor. Eskiden bu kadar rahatsız etmiyordu.
İnternette yapmış olduğum araştırmaya göre işlemci fanının arka tarafında bir etiket var ve onu sökünce bilyelerin olduğu yere yağ sıkmak sorunu çözüyormuş.
Bunu yapan biri var mı veya doğru mudur?

Merhaba, çıkan ses tam olarak nasıl bir ses?
R3 2200G işlemci stok fanım gürül gürül ses çıkarmaya başladı ve asla susmuyor.

Uğultu gibi bir sese benzetecek olursak bu otelelerdeki el kurutma makinası vardır ya hava üflüyen onun gibi vuuuuuu diye bir ses geliyor.
Benim soğutucumdan da kamyon gibi zar zar zar bir ses geliyor vuuuuu şeklinde, kısa bir araştırma yaptım, sanırım rulmana yağ vs. sürmek gerekiyor, işlemciyi hafif kaldırıp geri oturttuğumda bu ses kesiliyor, bu yüzden yağlamayı düşünüyorum sorunun bu olduğuna karar verdim.

Benim soğutucumdan da kamyon gibi zar zar zar bir ses geliyor vuuuuu şeklinde, kısa bir araştırma yaptım, sanırım rulmana yağ vs. sürmek gerekiyor, işlemciyi hafif kaldırıp geri oturttuğumda bu ses kesiliyor, bu yüzden yağlamayı düşünüyorum sorunun bu olduğuna karar verdim.

Rica etsem yağladığında sorunun çözülürse yanıt yazar mısın duruma göre bende aynısını yapacağım.

Rica etsem yağladığında sorunun çözülürse yanıt yazar mısın duruma göre bende aynısını yapacağım.
Fanı sökmeyi düşünmüyorum, riskli bir şey de yapmak istemiyorum ve gürültü devam ediyor. Rica etsem gürültüyü kaydedip buraya koyabilir misin aynı sorunu mu yaşıyoruz bakmak için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı