R5 2600 Anormal İşlemci Sıcaklığı

UmuT_35

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı 4 gün önce Vatan Bilgisayardan topladım. Ryzen 5 2600 işlemcili. Fakat oyunda 90 C sabit ve bazen 92 oluyor. İşlemci 3600 MHz'de çalışıyor. Stock fan kullanmıyorum, Xigmatek işlemci soğutucusunu taktırdım onun yerine. Sorun nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biraz önce stres testi yaptım CPU-Z programı ile. Sıcaklık 95 C'ye geldi fakat kapanma olmadı bilgisayarda, ve yaklaşık 10 sn'de 50 küsur sıcaklıklara indi. Şimdi tekrar Stress testi yapıp 90 C ye çıktıktan sonra dokunayım bakayım dedim o kadar sıcak mı diye, Radyatörden gelen bakırlara ve işlemciye doğru dokundum, buz gibiydi, sorun nerede acaba ?

Son düzenleme:
Hangi program ile kontrol ediyorsunuz? Oyun içinde MSI Afterburner ile bakın. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ama işlemci değil kontrol ettiğim yazılım hatalıymış.

Hangi program ile kontrol ediyorsunuz? Oyun içinde MSI Afterburner ile bakın. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ama işlemci değil kontrol ettiğim yazılım hatalıymış.

HWamoniyor, Ryzen master, Msi afterburner.. hepsiyle kontrol ettim hocam

Arkadaşlar, Vatandan aldım şimdi PC'yi, Sadece Fan yönünü radyatörün solundan sağına çekmişler, birde bakım falan yazmışlar açıklamaya. Ama şuan Aida testinde 69 u geçmedi sıcaklık. Düzelmiş yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…