R5 2600 B450M-K Geç Açılma Sorunu

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarım parçalarına göre çok geç açılıyor. Bundan önceki bilgisayarımın anakartı ve işlemcisi farklıydı. MSI H110M PRO-VD ve i3 6100. O bilgisayarda sistemin açılması 6.1 saniye sürüyordu. BIOS update yapmama rağmen sorun devam etmekte. Yardım ederseniz sevinirim.

Sistemim ;

ASUS B450M-K
Ryzen 5 2600
MSI GAMING X GTX 1050 TI
HyperX Fury 8 GB 2133 MHz
WD 1 TB HDD
Windows 10 Pro

Dediğim gibi önceki bilgisayarımda sadece anakart ve işlemcim farklıydı bir de işletim sistemim Windows 8.1 idi.

Ayni anakart bende de var. Windows m2 SSD'ye kurulu. Her seferinde parcalari yeniden taniyormus gibi 3 4 saniye bekliyorum, sonrasi cok hizli aciliyor ama hic sorun etmedim.

HDD eski ise normal.
HDD ile ne alakası var? Önceki sistemden bu sisteme geçtiğinde HDD kendini aşağı mı attı? Alabilirseniz SSD alın, birde öyle deneyin. Bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir, veya Driver'lardan kaynaklı bir sorun olabilir.
Ayni anakart bende de var. Windows m2 SSD'ye kurulu. Her seferinde parcalari yeniden taniyormus gibi 3 4 saniye bekliyorum, sonrasi cok hizli aciliyor ama hic sorun etmedim.
Sizinki birde M2 mi? Sorun anakartta ozaman. Bence anakartınızı değiştirin. Hiç SSD masrafı yapmayın.

AMD sistemler biraz geç açılıyor Intel'e göre, SSD bile olsa.

Win 10 işletim sistemi HDD ile çok yavaş açılıyor. SSD için üretilmiş bir işletim sistemi gibi kendisi. Mümkünse en az 120GB bir SSD alıp işletim sistemini oraya kurun.

Hocam iki dakkada yazdiniz cizdiniz yahu, ne anakart degistirmesi noluyor sorun olsa her turlu belli eder. Agir OC bile yaptim bu anakartta bana misin demedi, her sey stabil calisiyor. Amd sistemler biraz gec acilabiliyor, anakarttanda fast boot diye bir sey var ama ben ugrasmiyorum. Takmiyorum yani gec acilmasini

Hocam ne bileyim, ya anakartta yada işlemcide zaten sıkıntı Asus B450 anakartları önerilmiyor zaten, bende sorun anakartta sandım.

Kendim bunu test ettim. Bilgisayarda sadece SSD varken tık diye her şey açılıyor. Fakat HDD veya CD varken ve bunlarda sorunlar varsa sistem onları okurken Boot sırasında oyalanıyor.

Ben HDD bir anda yavaşlamaz anlamında demiştim, SSD ile tabii ki daha hızlı açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…