R5 2600 boşta 100 dereceyi görüyor

CrowNE

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
B450m
Merhaba arkadaşlar işlemcim R5 2600 3 yıldır kullanıcısıyım herhangi bir temizlik yapmadım işlemci boşta 100 dereceyi görüyor fakat.
Anakart 30 40 derece ve kasada hiçbir sıcaklık yok (buz gibi) sizce cidden 100 derece mi yoksa bir yanlışlık mı söz konusu?

Termal macun tamamen işlevini yitirmiş muhtemelen stok fan da tozdan geçilmiyordur ve işlemci sogumuyordur Windows'u çalıştırırken bile 100 dereceyi görmesi çok olağan dışı degil.

Hocam 3 yıldır kullanıyorsanız ve temizlemiyorsanız büyük ihtimalle fan bloğunun arasına baya bi toz sıkışmıştır çünkü ben 6 ay önce temizlemiştim ve geçen temizlerken avuç kadar toz yumağı çıktı fan arasından birde büyük ihtimalle termal macununuz taş gibi olmuştur üşenmeyip bi genel temizlik yapın derim sonuçta bilgisayar düzenli olarak kullandığımız birşey neden 6 ayda bir yada yılda bir bakımını yapmayalım

Temizlik yazmamışsınız tabii 100 derece olur. Kasayı temizleyip macun yenileyin.

Termal macun tamamen işlevini yitirmiş muhtemelen stok fan da tozdan geçilmiyordur ve işlemci sogumuyordur Windows'u çalıştırırken bile 100 dereceyi görmesi çok olağan dışı degil.
Hocam ben 6 aydır temizlememiştim ve hem macun kurumuştu hemde fan bloğunun arasında avuç kadar toz yumağı vardı 3 yıl sonra ne olmuştur düşünemiyorum bile

Fakat anakartda ısınma yapması gerekmez mi?

Fakat anakartta ısınma yapması gerekmez mi?
Anakartin isinmasi icin islemcinin guc tuketmesi gerekir. Cunku islemciye gerekli olan gucu anakart VRM'leri saglar. Ama senin islemcin yuk altinda bile degilken isiniyor, yani anakarti etkileyen bir durum yok ortada.

İşlemci bir dereceyi aştıkdan sonra sistemi kapatması gerekmiyor mu?
105 dereceyi gördüm. Herhangi bir FPS kaybı gibi bir şey yaşamadım.

Hocam temizlik yaptınız mı kasaya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…