R5 2600 GTX 1050 Ti sisteme macOS nasıl kurulur?

TeknoEmir

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Windows 11 kullanıcısıyım elimde 64 GB flash bellek var ve macOS High Sierra'ya geçmek istiyorum. Nasıl geçebilirim? Hangi BIOS ayarlarını yapmalıyım? Birkaç tane görmüştüm YouTube'da onlarda image ile yapıyorlar.
Sistemim:
  • GTX 1050 Ti.
  • Ryzen 5 2600.
  • 16 GB 3200 MHz RAM.
  • 480GB SSD.

Kuramazsın.

Benim bildiğim işlemci tarafında Intel'le ekran kartı tarafında AMD ile sende bu ikisi de ters

@İnoaa79 bilginiz varsa esirgemeyin lütfen.

Son düzenleme:
@tolga1034 hayır hocam, hem AMD hem Nvidia tarafında desteklenen ve desteklenmeyen ekran kartları var. Onlara buradan bakabilirsiniz. İşlemci tarafında da eskiden sadece Intel sistemlere kurulum yapılıyordu ama bazı yamalar sayesinde AMD işlemcilere de yapılıyor.
@TeknoEmir buradan High Sierra imajını indirin ve BalenaEtcher ile USB'ye yazdırın, yazma işlemi bitince USB'de bir EFI bölümü oluşur o bölümün içindeki EFI\OC klasörüne girin ve Ryzen 6 çekirdek adlı configin adını config.plist yapın. Sonrasında imaj konusundaki BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin.

Hocam kusura bakmayın şimdi görebildim BIOS ayarlarını yaparken XMP'yi açık bırakabilir miyim?

Deneyin hocam, bir sıkıntı olacağını sanmam.

İstiyorsanız dualboot kurarsınız, istemiyorsanız bütün diski silersiniz. Bütün diski silerseniz her şeyiniz silinir, benim tavsiyem ilkte diskten bölüm ayırıp dualboot olarak kurmak. Bütün ayarlamaları yapınca isterseniz tekrar bütün diske kurarsınız.

Hocam Dual boot olup olmayacağını nasıl seçiyorum peki. Bu arada umarım yükleme sırasında yanımda olursunuz inşallah sorunsuz yüklen, r. Hata almaktan çok korkuyorum. Ya bilgisayar bozulursa

Bilgisayar niye bozulsun hocam? Bilgisayara bir zarar gelmez, en fazla Windows zarar görür. Dualboot olduğunu macOS'i kurduktan sonra anlarsınız, Windows'ta diskten bölüm ayırıp o bölümü biçimlendirdikten sonra kurulum sırasında disk izlencesine girip o bölümü APFS olarak biçimlendireceksiniz.

hocam bence dual boot yapmayayım çünkü zaten bilgisayarımda bir şey yok adam akıllı .Ben normal direk geçmeyi düşünüyorum hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…