R5 2600 GTX 1060 Yüksek CPU Kullanımı

Onur Akgül

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Elimde hazır olan sistemi yükselttim.
Sistem özelliklerim şunlar:

MSI B450m PRO(H110M PROVD)
RYZEN 5 2600 (İ5 6400)
CRUCIAL BALISTIX 3000 MHZ 16GB DUAL CH (8GB CRUCIAL SINGLE)
Sistemi az önce çalıştırdım. Temiz kurulum yapılmadı. Herhangi sürücü vs güncelleme yapılmadı.

Battlefield 1'de offline modda bile CPU kullanımı 95'lerde geziyor. GPU kullanımı 65-70 arası.
Pubg ultrada %70'lerde, Witcher 3 yine aynı şekil.
Neyi eksik yaptım? i5 kullanırken de aynı değerleri alıyordum.
Temiz kurulum gerekli mı? Atladığım bir durum mu var?

Performans kaybı bundan kaynaklı olabilir mi?
Yüksek ihtimal. İntel'den AMD'ye geçiş yapmışsınız ama sürücüler vs. kurulu değil. Bilgisayar tanıyamaz parçaları normal performans değişikliği görmemeniz. Önemli dosyalarınızı yedekleyip temiz kurulum yapın ve sürücüleri kurun. Ryzen 5 2600 gibi bir işlemcinin %95'te gezmesi imkansız. GPU'nuz nedir bu arada?

MSI ARMOR 1060 6G. Çok teşekkür ediyorum bilgi için. Başka fikri olan arkadaşlar yoksa temiz kurulum yapacağım.
Peki gerekli driverleri nerede bulabilirim? Anakart ve işlemci için driver mevcut mu? Nasıl yaparım?
Aklıma gelmişken, psu 80+ 500w. Bazı forumlarda yetersiz gibi söylentiler var.

Son düzenleme:
MSI ARMOR 1060 6G. Çok teşekkür ediyorum bilgi için. Başka fikri olan arkadaşlar yoksa temiz kurulum yapacağım.
Peki gerekli driverleri nerede bulabilirim? Anakart ve işlemci için driver mevcut mu? Nasıl yaparım?
Aklıma gelmişken, psu 80+ 500w. Bazı forumlarda yetersiz gibi söylentiler var.
Hocam dün cevap veremedim kusura bakmayın. Gerekli driverları Windows kendisi kurar zaten ama siz güncellemek için anakartınızın sitesinden en güncel driverları indirip kurabilirsiniz. Sorununuz çözüldü mü bu arada?

Hocam dün cevap veremedim kusura bakmayın. Gerekli driverları Windows kendisi kurar zaten ama siz güncellemek için anakartınızın sitesinden en güncel driverları indirip kurabilirsiniz. Sorununuz çözüldü mü bu arada?
Temiz kurulum ve driver güncellemelerinden sonra
BF5 Ultra işlemci kullanımı %55
GTA5 Ultra 2xmsaa işlemci kullanımı %40
A.creed Origins very high işlemci kullanımı %65
Olması gereken değerler bunlar ise sorunum çözülmüştür. Yardımın için teşekkür ediyorum dostum.

Temiz kurulum ve driver güncellemelerinden sonra
BF5 Ultra işlemci kullanımı %55
GTA5 Ultra 2xmsaa işlemci kullanımı %40
A.creed Origins very high işlemci kullanımı %65
Olması gereken değerler bunlar ise sorunum çözülmüştür. Yardımın için teşekkür ediyorum dostum.
Bir problem yok gibi görünüyor. Ne demek iyi oyunlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı