R5 2600 GTX 1650 Super sistem yükseltme tavsiyesi

KaanHakan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Forumda benzer konular vardı fakat yılları eskiydi o yüzden tekrar açmak zorunda kaldım. R5 2600 ve GTX 1650 Super temelli bir sistemim var. Anakartım eski ve belleklerim çift kanal çalışmıyor, anakarttan dolayı çözemediğim bir problem oldu. 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum fakat akıcı bir deneyim yaşayamıyorum çok fazla donma takılma ve kasma var bilgisayarımda. Yeni bir işlemci ve anakart yükseltmesine gitmek istiyorum. 2x8GB GB DDR4 belleklerim, 600W 80+ sertifikalı güç kaynağım, 500 GB SSD ve 500 GB hard disk ve ekran kartım şu an işimi görüyor. Bunlar ile doğru orantılı yeni bir işlemci ve anakart önerebilir misiniz? AMD mi Intel mi seçmeliyim? Bütçem 5-8 bin TL arası. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese,

Forumda benzer konular vardı fakat yılları eskiydi o yüzden tekrar açmak zorunda kaldım. R5 2600 ve GTX 1650 Super temelli bir sistemim var. Anakartım eski ve belleklerim çift kanal çalışmıyor, anakarttan dolayı çözemediğim bir problem oldu. 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum fakat akıcı bir deneyim yaşayamıyorum çok fazla donma takılma ve kasma var bilgisayarımda. Yeni bir işlemci ve anakart yükseltmesine gitmek istiyorum. 2x8GB GB DDR4 belleklerim, 600W 80+ sertifikalı güç kaynağım, 500 GB SSD ve 500 GB hard disk ve ekran kartım şu an işimi görüyor. Bunlar ile doğru orantılı yeni bir işlemci ve anakart önerebilir misiniz? AMD mi Intel mi seçmeliyim? Bütçem 5-8 bin TL arası. Şimdiden teşekkürler.

GTX 1650S'ye öyle aman aman bir işlemci ve anakart alınacak değil tabii ki.

B450M K alabilirsin işlemci olarak da Ryzen 5 5600X öneririm hem ileride belki ekran kartı değişmek istersin gayet yeter de artar.

Bu saydıklarımı sıfır alırsan yaklaşık 6 bin.
2. el alırsan da 4bin civarı alabilirsin ama tabii ki sıfır tavsiyem.

GTX 1650S'ye öyle aman aman bir işlemci ve anakart alınacak değil tabii ki.

B450M K alabilirsin işlemci olarak da Ryzen 5 5600X öneririm hem ileride belki ekran kartı değişmek istersin gayet yeter de artar.

Bu saydıklarımı sıfır alırsan yaklaşık 6 bin.
2. el alırsan da 4bin civarı alabilirsin ama tabii ki sıfır tavsiyem.

5600X alınmaz 5600 alınır.

Ne tür oyunlar oynuyorsunuz?

Ayrıca normal R5 5600 ile farkı yok overclock ile X oluyor zaten.
Evet aralarında 400tl gibi bir fark var zaten arkadaşın bütçesi de iyiyken almışken X serisini alsın diye dedim. Aralarında ki tek fark kullanım/sıcaklık tabii isterse 5600 de alabilir.

Ne tür oyunlar oynuyorsunuz?

Ayrıca normal R5 5600 ile farkı yok overclock ile X oluyor zaten.
Dota2, Cs:GO, LOL, Warzone, PUBG gibi oyunlar oynuyorum fakat asıl önceliğim oyun oynamak değil günlük diğer işlerimde akıcı kullanabilmek bilgisayarımı. O yüzden ekran kartı yetiyor şimdilik dedim.

Dota2, Cs:GO, LOL, Warzone, PUBG gibi oyunlar oynuyorum fakat asıl önceliğim oyun oynamak değil günlük diğer işlerimde akıcı kullanabilmek bilgisayarımı. O yüzden ekran kartı yetiyor şimdilik dedim.
günlük iş derken nasıl bir iş hocam? takılmalık dizi,film falan mı

Evet dizi,film çalışma hayatım ile ilgili evrak işleri vb. gibi işlerden bahsediyorum.
Aslında sadece bunları yapıyorsan yetmesi lazım
Yetmiyor demek ki dediğimiz gibi o zaman ryzen 5 5600 alabilirsin şuan ki anakartın ne acaba? A320 falansa ryzen 5 5600u kaldırıyor hiç değişmene bile gerek yok.

Aslında sadece bunları yapıyorsan yetmesi lazım
Yetmiyor demek ki dediğimiz gibi o zaman ryzen 5 5600 alabilirsin şuan ki anakartın ne acaba? A320 falansa ryzen 5 5600u kaldırıyor hiç değişmene bile gerek yok.
Yazıda bahsettiğim gibi anakartta bir problem var belleklerim çift kanal çalışmıyor, o yüzden hem işlemcim eskidiği için hem de anakarttan kurtulmak için yükseltmeye gitmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı