R5 2600 GTX 1650S çok ısınıyor

Yakup Emre

Centipat
Öncelikle merhaba benim bilgisayarımı alalı 2 ay oldu.Her şeyden memnunum ancak, işlemcim ve ekran kartım 3 4 saat sonra 70 80'lere bazen 80 82'ye çıkıyor.

Oynadığım oyunlar
Witcher 3
Forza Horizon 4
LOL
Hepsi Full grafikte

Bilgisayarımın özellikleri
R5 2600
ASUS GTX 1650S phoneix
RAM 8 GB 3000 MHz
SSD m var
Kasa modeli, Game Power mythril öndeki 2 fanım çalışmıyor ama
Power'ı ise
FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ Power Supply

Teşekkürler ...

Öndeki iki fan çalışmıyorsa hava nasıl dolaşıyor kasa içinde?
Öncelikle iki fanı çalıştırıp deneyin. Fanlar çalışmıyorsa ısınır herhalde değil mi?

CPU fan ve kasa fanlarının ayarlarını BIOS üzerinden PWM olarak ayarlayabiliyorsanız ayarlayın. Özellikle egzoz fanını PWM olarak olmadı yüksek hızda sabitleyerek kullanın. Isınız düşecektir. O değerler bu arada öyle kötü değerler de değil.

Öndeki iki fan çalışmıyorsa hava nasıl dolaşıyor kasa içinde?
Öncelikle iki fanı çalıştırıp deneyin. Fanlar çalışmıyorsa ısınır herhalde değil mi?
o iki fan dışında 1 tane egzoz fanı var

ayrıca nasıl fan bağlanır bilemiyorum
Kasanın içinde kaç tane fan var?
egzoz ve çalışmayan 2 tane
CPU fan ve kasa fanlarının ayarlarını BIOS üzerinden PWM olarak ayarlayabiliyorsanız ayarlayın. Özellikle egzoz fanını PWM olarak olmadı yüksek hızda sabitleyerek kullanın. Isınız düşecektir. O değerler bu arada öyle kötü değerler de değil.
teşekkür ederim

fanları nasıl takacağım peki 2 tane çalışmayan fanım var
Elinizdeki kasa hava akışı olarak kötü bir kasa, üstüne tek fanlı bir GPU modeli eklenince ısınma kaçınılmaz oluyor.
fan nasıl bağlanır biliyor musunuz yardım eder misiniz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı