R5 2600 GTX 1650S FPS düşmesi Sorunu

Yakup Emre

Centipat
Bilgisayarımın donanımları:
Ryzen 5 2600
GTX 1650 Super
B450 M anakart
8 GB Corsair RAM
240 GB SSD

Öncelikle herkese merhaba, ben bilgisayarımı 2 ay önce incehesapltan topladım ve memnunum. Ancak bilgisayarımla 1 2 saat oynadıktan sonra 150 200 FPS alırken aniden 20 FPS'e düşüyor. Bilgisayarı yeni açtığımda bir sıkıntı olmuyor. Sıcaklıklar 4 5 saat oynadıktan sonra CPU 70 80 arası, GPU 70 80 arası bazen 80 90 oluyor. Sıcaklıktan kasma çok olur mu?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığı olması gerekenin üstünde olursa frekans kısılabilir. Bu da anlık takılmalara ya da genel FPS sorununa yol açabilir, üstelik 8 GB RAM oynadığınız oyunlara yetersiz geliyor olabilir, en kısa sürede 8 GB RAM'in yanına bir 8 GB daha eklemeniz gerekli. İşlemci'nin fanı nedir?

Sİstem iyi fakat sıcaklıklar normal değil
Birde 8gb ram daha kesinlikle almalısın

Hangi kasayı kullanıyorsunuz. Kasa içi hava sirkülasyonu iyi olmadığından belirli bir süre sonra kasanın içi ısınıyor olabilir. Önü kapalı bir kasa kullanıyorsanız yan kapakları açıp aynı durumu test edebilirsiniz.

Nasıl öğrenilceğini bilmiyorum KB yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem kasmaya başladiginda Afterburner ile kullanimlari sicakliklari atabilir misiniz?
Bugün aidea64 den ölçtüm 80 dereceye çıktı forzada gpu da o civarlara kadar çıktı.
Yan kapakları açmak sıkıntı yaratabiliyor diyorlar.Kasam game power mythril .

Dostum bende bu sisteme yakını toplayacağım ama Ryzen 5 1600 AF olacak memnun musun acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…