R5 2600 GTX 1660 Ti PUBG FPS düşmesi sorunu

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
Biliyorum bu konu hakkında tonlarca başlık açılmış fakat benimkinin belli bir sorunu yok. Sistem:
GTX 1660 Ti.
ASUS Prime b450.
Ryzen 5 2600.
Corsair 8 GB 3000MHz(2700'de kullanıyorum)
75 Hz 108P.
Oyun HDD'ye kurulu.
Maç açılırken 1 dakika beklemem gerekiyor ve özellikle paraşütten inerken ve 2-3 dakikada bir FPS aniden 15'e falan düşüyor ve sabit 75 FPS'i ancak yüksek ayarlarda alabiliyorum(v-Sync açık). Ayrıca 3 saatlik oynanışta iki kere oyun çöktü.
Bu FPS düşmesinin sebebi RAM midir? Ne yazık ki şu an sistemimi yükseltecek durumda değilim.
Biliyorum bu konu hakkında tonlarca başlık açılmış. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Peki RAM 16 olsaydı kaldırır mıydı?Yani sadece RAM ile mi alakalı?

Oyunu düşük ayarda oynuyorsan 8 GB yeterli dedim. Düşük ayarda oynayıp da yine takılıyorsa sorun Ram'de değildir diyorum. Zamanında ben de 8 GB kullanıyordum, Ultrada takılıyordu ayar düşürdüm sıkıntı çıkmadı. Sonradan 16GB yapınca Ultra ayarda da normal bi şekilde oynadım.

Biliyorum bu konu hakkında tonlarca başlık açılmış fakat benimkinin belli bir sorunu yok. Sistem:
GTX 1660 Ti.
ASUS Prime b450.
Ryzen 5 2600.
Corsair 8 GB 3000MHz(2700'de kullanıyorum)
75 Hz 108P.
Oyun HDD'ye kurulu.
Maç açılırken 1 dakika beklemem gerekiyor ve özellikle paraşütten inerken ve 2-3 dakikada bir FPS aniden 15'falan düşüyor ve sabit 75 FPS'i ancak yüksek ayarlarda alabiliyorum(v-Sync açık). Ayrıca 3 saatlik oynanışta iki kere oyun çöktü.
Bu FPS düşmesinin sebebi RAM midir? Ne yazık ki şu an sistemimi yükseltecek durumda değilim.
Biliyorum bu konu hakkında tonlarca başlık açılmış. Şimdiden teşekkürler.
Ram 3000 mhz yap fps artışı olur. Oyun optizmasyon sorunlu. Oyun ultrada fazla ram yiyor. 16gb yap ultrada oyarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı