Bunu diyen 4000 serisi alıp ağlayıp aldığı daha güçsüz kartı haklı çıkarmaya çalışandır. Yurt dışında herkes 6700XT'yi (hatta 3060 Ti'yi bile) 4060'a tercih ediyor, acaba niye? Belki daha güçlü ve daha fazla VRAM'a sahip olduğu içindir?
Nerede tercih ediyorlar?
AMD'nin pazar payı düşeli çok oluyor. Neden? Çünkü NVIDIA gibi iş çıkartamadılar, adiniza uzulerek soyluyorum ki NVIDIA bu sektore yon veriyor.
Hocam birçok inceleme izledim. DLSS kapalı bir haldeyken 3070 neredeyse her oyunda ki oyun bazında konuştuğunuzu varsayıyorum, 4060tan daha iyi bir performans sergiliyor. DLSS 3 açınca işler farklı bir hale geliyor olabilir lakin şu aralar oynadığım oyunlar yeni oyunlar değil ve benim için çok önemli bir konu değil DLSS.RTX 4060, RTX 3070 almaktan çok daha iyi. Kötü yorumları büyük ihtimalle 8 GB VRAM çok az kanka diyenler yapmıştır. Takılacak bir şey değil. 550W PSU rahatlıkla kaldırır çünkü RTX 4060 güç tüketimi konusunda güzel, kaliteli 350W PSU bile kaldırır.
Sıfır alınacak kart değil, bu bütçede sıfır 4xxx serisi varken o tarz kartlara yanaşılmasını pek mantıklı bulmuyorum. Forumdaki bu konuda master yapmış kullanıcılara sorup, incelemeleri okuyabilirsiniz.
Hocam yukarıdaki mesajda bahsettim ama tekrarlayayım, saf güç ve oyun üzerine bir kart alıyor olsaydım 6700 XT'yi kesinlikle 4060a veya 3070 tercih ederdim, dediklerinize katılıyorum. Lakin Nvidia teknolojileri işimde gerekli olduğu için Nvidia'ya yönelmem gerekiyor.Neredeyse ütün yurt dışı 4060 incelemelerinde? Herkes 4000 serisinin bir hayal kırıklığı olduğundan bahsediyor minimal performans kazancından dolayı, öylede zaten. 4000 serisi 3000 serisine kıyasla satılmadı bile olay o kadar kötüye gitti ki bazı markalar direk 4060 Ti 16 GB yapmayı istemedi satılmayacağını bildikleri için. Hatta markette daha kötü olan AMD'nin bile RX 6700 XT'si Steam'de %0.66 kişi tarafından kullanılıyor, 4060 Ti ise %0.23 (4060'ınki o kadar düşükkü şu an "other" kategorisinde gösteriliyor).
Çünkü NVIDIA'nın fanları Apple fanlarından farksız, hayatlarına mal olsa bile fanboyluk yapacak türdenler. AMD daha iyi fiyata daha güçlü kart üretiyor, sonra NVIDIA fanları bunu yediremeyip "a-ama AMD kartları hatalı, oyun bile oynanmıyor" oluyor.
Hocam birçok inceleme izledim. DLSS kapalı bir haldeyken 3070 neredeyse her oyunda ki oyun bazında konuştuğunuzu varsayıyorum, 4060tan daha iyi bir performans sergiliyor. DLSS 3 açınca işler farklı bir hale geliyor olabilir lakin şu aralar oynadığım oyunlar yeni oyunlar değil ve benim için çok önemli bir konu değil DLSS.
Yurtdışı incelemelerini de izledim ziyadesiyle. Ve herkes 4060'ın hayal kırıklığı olduğunu söylüyor. Ek olarak benim için karttaki Cuda çekirdeği de önemli, 3070'te daha fazla bulunuyor olması da benim için bir artı.
Hocam yukarıdaki mesajda bahsettim ama tekrarlayayım, saf güç ve oyun üzerine bir kart alıyor olsaydım 6700 XT'yi kesinlikle 4060a veya 3070 tercih ederdim, dediklerinize katılıyorum. Lakin Nvidia teknolojileri işimde gerekli olduğu için Nvidia'ya yönelmem gerekiyor.
2. el 3080'ler 10bin TL civarına bulunabiliyor. Bunun yanına besleyebilmesi için 5600 ve 750'lik bir PSU almam gerekiyor. Bu da aşağı yukarı 15 - 16 bin TL demek yine. Şu an kararsızım.
Daha güncel olması cezbedici benim için de. Ama 2.el tabum olmadığı için işte 3080 gibi kartları, 4060 veya Ti'dan daha ucuza alabiliyor olmak daha mantıklı geliyor. Ek olarak bahsettiğim gibi Cuda çekirdekleri az. Benim için önemli bir nokta bu.4xxx ve diğer seriler asla bir değil ve olmayacak. Hele ki konu 6700 XT dahilinde aşağı kartlarsa, imkan olduğu müddetçe 4xxx serisini almaya bakın.
AMD bu malzeme kalitesiyle, yazılımla devam ederse durum daha uzun süreler böyle kalacak.
Ha diyorsan ikinci el alırım, 3090 düşün. Bütçene göre kral kart olur.
Şu incelemeyi ve mesajları dikkatlice okuyun lütfen, kafanıza yatacaktır.
İnceleme: Colorful iGame RTX 4060 Ti Ultra 8 GB İncelemesi
Dünkü MSI Ventus 2x Black incelemesinden sonra nihayet Colorful ile rahat bir bir nefes aldım. Öncelikle kart muhteşem, kutusundan malzemesine kadar her yerinden kalite akıyor. Kart beklediğimden daha büyük ve ağır çıktı, yalnız ağırlığına rağmen sokette sarkma yapmıyor. Ultra yazan ksımında RGB...www.technopat.net
Daha güncel olması cezbedici benim için de. Ama 2.el tabum olmadığı için işte 3080 gibi kartları, 4060 veya Ti'dan daha ucuza alabiliyor olmak daha mantıklı geliyor. Ek olarak bahsettiğim gibi Cuda çekirdekleri az. Benim için önemli bir nokta bu.
Yapay zeka eğitimi. 8.9 puan almış olması gayet yeterli gözüküyor lakin 3070 ve üstü modellerde daha çok çekirdek var.Ne amaçla kullanıyorsun?
2. el 3080'ler 10bin TL civarına bulunabiliyor. Bunun yanına besleyebilmesi için 5600 ve 750'lik bir PSU almam gerekiyor. Bu da aşağı yukarı 15 - 16 bin TL demek yine. Şu an kararsızım.
Hocam yukarıdaki mesajda bahsettim ama tekrarlayayım, saf güç ve oyun üzerine bir kart alıyor olsaydım 6700 XT'yi kesinlikle 4060a veya 3070 tercih ederdim, dediklerinize katılıyorum. Lakin NVIDIA teknolojileri işimde gerekli olduğu için NVIDIA'ya yönelmem gerekiyor.
Malzeme kalitesi, yazılımı falan giriyor işin içine. Ucuz yollu kas gücü en iyisi diye bir kaide yok ki. Her fanboy alıyor diye o kadar kayıba uğrasaydı bu firma, çoktan ortadan kaybolmuştu.