R5 2600 hala ısınmaya çözüm yok!

Kasanda kaç tane fan yeri var, o zaman CFM değerleri yüksek fanlar önereyim.
3 tane önde 1 de egzos 12 cm hepsi ama şöyle bir şey var kapakları açtığım zaman bile sistem yükte değilken 50 civarında geziyor cpu soğutucum yada direk cpu nun kendisi ile ilgili bir sorun olabilir mi ?

3 tane önde 1 de egzos 12 cm hepsi ama şöyle bir şey var kapakları açtığım zaman bile sistem yükte değilken 50 civarında geziyor cpu soğutucum yada direk cpu nun kendisi ile ilgili bir sorun olabilir mi ?
Soğutucunun ayaklarını düzgünce montajlayıp oturttuysan sorun yoktur.
Şimdi direk CPU’da sorun var diyemiyoruz. Kasan hakkında bilgim yok arkadaşlar hava sirkülasyonu kötü demişler bu birinci etken.
İkincisi kullandığın fanların yönleri doğru mu? Örneğin öndekiler ters takılmışsa içeri hava vermek yerine dışarı üfler.
Kasadaki fanların hava akım güçleri ne bilemiyoruz. Daha güçlü bir fan ile sorun çözülebilir.
Kablolama düzgün değilse sorun olabilir.
Ayrıca kasanın tepesinde fan yeri varsa öndekini tepeye tak, ısınan hava yükselir. Böylece tepeden sıcak havayı tahliye edebilirsin.

Soğutucu ayaklarım düzgün montelı.
Fan yönlerim doğru öndekiler içeri alıyor egzos da dışarı veriyor
Kablolamam gayet iyi görünen sadece ekran kartı güç kablosu var
Tepede yer yok işte en büyük sorunumda bu o yüzden kasayı kesmeyi düşünüyorum demiştim üstüne kesik açıp metal bir toz filtresi takmayı düşündüm ama oda iyi bir şey olmayabilir
Silikon kalitesi der geçerim
Çözüm nedir peki ?

İşlemciyi değiştirmek.

Tepesi metal ise tepeden de delik açılabilir.

Sistem 2 aylık daha bu garanti kapsamına girer mi ?
Vatan bilgisayarın stok soğutucu ile İntel'de 100 dereceleri geçen işlemcileri değiştirdiğini duymuştum belki seninkini de değiştirirler.
Herhalde hiç işlemci nasıl üretilir aldı belgeselleri veya makaleleri okumamışsınız.

İşlemciyi değiştirmekten kastınız ürünü servise yollayıp değişim talep etmekse tamam; başka bir işlemciye geçin diyorsanız mantıksız. Aynı işlemciyi ben dahil bir sürü kişi kullanıyoruz. Böyle bir sorunumuz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…