R5 2600 hız aşırtma nasıl yapılır?

Korona41

Hectopat
RAM
XPG Gammix D30 3000 MHz 8gb
Ekran kartı
MSI RX 580 Armor 8gb
Anakart
Gigabyte B450 M S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Arkadaşlar merhaba, stok fan ile overclock yapmak istiyorum. Fakat voltaj ayarı olsun stabil değerler olsun pek bilgi sahibi değilim. Tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa yorumlara bekliyorum.
  • Anakart: Gigabyte B450 m S2H.
  • RAM: XPG Gammix D30 3000 MHz 8 GB X2.
  • Ekran kartı: MSI RX 580 Armor 8 GB OC.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • Kasa: Corsair Carbide SPEC-05
  • PSU: Corsair VS 550 +80

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu OC işlemini yapmanızın amacı nedir tam olarak. Meraktan soruyorum.

Bu OC işlemini yapmanızın amacı nedir tam olarak. Meraktan soruyorum.
Bende meraktan yapmak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve kullandığım ekipmanların hepsini tam güçte çalışmadığını farkettim. Bu yüzden denemek istiyorum

Bende meraktan yapmak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve kullandığım ekipmanların hepsini tam güçte çalışmadığını farkettim. Bu yüzden denemek istiyorum
Anladım. İşlemcinin default boost frekans hızı 3.9Ghz. Eğer yük altında bu seviyeye ulaşamıyorsanız bir sorun var demektir. Bunu OC yaparak aşamazsınız. Bu bir problemdir. Öncelikle bu problemi düzeltmenin bir yolunu bulursunuz. Daha sonra OC merakınızı gidermek için OC denemeleri yaparsınız, ama önce boost frekans hızın yük altında 3.9Ghz olup olmadığına bakın. Bunun için AIDA64 uygulamasında stress testi yapın. İşlemci %100 yük altındayken hem frekansa bakın, hemde sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Stok fan kullandığınız için sıcaklıklar yüksek olabilir. Mümkünse sıcaklık testini 4-5 dakika sürdürün, ve ekran görüntüsü atın. Bakalım sıcaklık değerleriniz nasıl.

Hocam şöyle bir sorun var ben biraz kurcaladım bunu ramler 3000 MHz benim fakat biostan 3200 e çekmiştim. PC açılıyordu. İşlemciye de 3.8 GHz falan yazmıştım pc bir süre sonra kendi kendine kapanıyordu. Normal değerlere aldığımda ise kapanma olmuyor. Bunu anlamadım sanırım biryerde hata yapıyorum. Dediğinizi deneyip ekran görüntüsü atacağım

RAMlerde default hızların üzerine çıkabilir. Manuel olarak timing detayına girmedende, ama ancak en fazla 0.400Mhz olur tahminimce Neyse sen benim dediğimi yap. Önce default ayarlarında ki sıcaklık değerlerine bakalım. O zaman etkiye vereceği tepki ne olacak anlarız.

Ramleri biostan 3000 e çekip kaydedip dediğiniz testi yapacağım. 20-25 dakika içinde ekran görüntüsü atmış olurum.

Ramleri biostan 3000 e çekip kaydedip dediğiniz testi yapacağım. 20-25 dakika içinde ekran görüntüsü atmış olurum.
Tamamdır. Bahsettiğim testi 4-5 dakka sürdürürsen yeterli olacaktır.

Şuan ayarlar böyle. Sanırım normal ayarlar.

Dosya Ekleri

• 16570597235548344598127104850264.jpg
    144,7 KB · Görüntüleme: 60
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…