R5 2600 İçin İşlemci Fanı Önerisi

EADMR

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Uzman Memur
İyi günler, yakın zamanda yeni bir pc topladım. İşlemcinin üstünde gelen (Ryzen 5 2600) stok fan öttüğü için Arctic Freezer 33 TR ile değiştirdim. Ancak değiştirmeden önce örneğin NFS Payback'te CPU max: 65 derece, GPU max: 65 derece civarında seyrediyordu. Değişimden sonra CPU max: 54 derece, GPU max: 73 derece civarına çıktı. Ayrıca ötme sesi biraz azalsa da halen devam ediyor. Büyük ihtimal kasa önü fanları ve güç kaynağındaki fandan kaynaklandığını düşünüyorum. Şimdi ilk olarak ben 120 mm bir silent fan alıp güç kaynağındaki fanı değiştirsem sıkıntı olur mu? İkinci olarak ise işlemci fanı için ne yapmalıyım. Sizce daha yüksek modelli bir işlemci fanımı takmalıyım yoksa 120 mm sıvı soğutmamı kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir hocam ?

Konunun bütçe ile alakasını anlayamadım. Ben burada iki soru sordum. Birincisi fan alıp güç kaynağına takmalı mıyım? İkincisi hangi fan türünü kullanmalıyım sessizlik ve hava akışı açısından.

120mm sıvı soğutma almayın hiç F/P olmuyorlar yani alınmaz. Güç kaynağı fanı değiştirme konusuna gelince, eğer sesin ondan çıktığını düşünüyorsanız değiştirin. PSU'nuz nedir?

Bu arada hava soğutucu önerisi olarak:
be quiet! Dark Rock 4 İşlemci soğutucu BK021 İşlemci Fanı - Nanokatalog
Bundan alın gerçekten çok sessiz ve iyi soğutuyor. Yalnız Nanokatalog olduğundan stok durumunu sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…