Ryzen 5 2600 işlemcime kule tipi soğutucu almak istiyorum. Yalnız kasam Thermaltake View 27. Kasanın internet sitesinde "CPU cooler height limitation: 155mm" yazıyor. Benim ise almak istediğim model Cooler Master Hyper 212 Black Edition'du ancak yüksekliği 158.8mm diyor Cooler Master internet sitesinde. Acaba 3.8mm'lik fark sorun yaratır mı, onun için pay var mıdır kasada yeterince? Kendim ölçmeye çalıştım, mesafe ucu ucuna 160mm gibi geliyor ama 1-2mm daha kısa da olabilir. Titreşim durumunda kasanın yan camına temas ederse sorun olacak.
Daha alçak soğutucular da var ama low profile olarak geçiyorlar. Benim derdim stok soğutucudan daha iyi bir performans almak, low profile bir soğutucuya para verip stok soğutucuyla aynı performansı almak istemiyorum.
Teşekkür ederim hocam, aslında aynı kasa ile 159mm'lik Hyper 212 Evo, hatta 160mm'lik Hyper 212 LED modellerini takabilenler olmuş. Şu linkleri buldum, yorumlarda soranlar olmuş, ucu ucuna da olsa takıldı yazmış hepsi, "yan cama değiyor" yazan da yok hiç:
Bu cevaplar beni tatmin etti, sanırım alacağım. Hatta forumdan bir arkadaş gördüm, imzasında 160mm'lik Hyper 212 LED kullandığı yazılı, kasası da View 27. Kendisine sordum görüp cevap verebilir umarım: