Evet soğutucu tam oturmuş vaziyette, fanları zaten fule çekmiştim ama işlemci overclocklu çalışıyor, RX570'de OC ısınmıyor diye öyle bıraktım RX6800'de de, bu akşam OC geri alıp tekrar test edeceğim
Kasanın hava akışı ve işlemci fanından dolayıdır bu ısı fakat 6800 gibi bir karta geçtiyseniz işlemciyi de değiştirmenizi öneririm çünkü hiç performans alamazsınız darboğazdan oynanmaz oyun.
Evet oc kaldırırsanız orjinal ayarında sorun olmaz ryzen 5'e overclock için daha gelişmiş soğutucu yada sıvı soğutma gerekir yada overclock yaparken voltajı fazla vermiş olabilirsiniz kaçtan kaça çıkardınız mhz ve voltaj değerlerini stok halleri kaçtı
Belki benim gibi soğutucunun ne kadar etkili olabileceğini tahmin edemeyen arkadaşlar vardır o yüzden konuya deneyimlerimi yazayım; amdnin stok soğutucusunu söküp arctic freezer 34 duo e-sports kule tipi soğutucu aldım ve 20-30 dakikalık gaming sonrası 100 dereceye çıkıp kapanan işlemcim aynı overclock ayarlarında 65 dereceyi geçmedi, ortalama 60 derecede çalıştı. Aradaki uçurum farktaki tek etken tabiiki sadece soğutucu değil, termal macunum da kurumuş onu da değiştirdim. Çok da pahalı olmasına gerek yok eli yüzü düzgün bi soğutucu taktığınızda gerçekten ciddi fark yaratıyor arkadaşlar.