R5 2600 işlemci 600 TL Alınır mı?

Tabiki de nornal değil böyle bir şeyi kimse yapmaz. Voltaj verilir zaten 2600'ün kapasitesi belli. Üstünde bir voltaj verirse işlemci zaten kendini kapatır zaten işlemciden önce anakart mefta olur.

Öyle bir manyaklık kim neden yapsın, bu hor kullanmak değil zaten, kasıtlı bir şey. Sapıklık
Bende diyorum ki öyle manyaklar var ki. İşlemciyi zorla ters şekilde takmaya çalışan gördüm. Soğutucunun şeffaf bandını sökmeden monte eden gördüm. Soğutucu fan kablosunu bağlamayıp pasif soğutucu gibi kullanan gördüm. Bunlar zarar verir işlemci içindeki bileşenlere. İşlemci için kullanım süresi değil, kullanım sıcaklığı önemli olan.

Tabiki de nornal değil böyle bir şeyi kimse yapmaz. Voltaj verilir zaten 2600'ün kapasitesi belli. Üstünde bir voltaj verirse işlemci zaten kendini kapatır zaten işlemciden önce anakart mefta olur.
Maalesef var böyle insanlar. Birini tanıyorum mesela. İşlemcisinin üretimi durdu. Sıfırı yok. Garantiden yeni işlemci alacak aklı sıra. Sırf işlemciyi bozmak için 1 hafta stres testini açık tuttu. Netice kabarık gelen elektrik faturası oldu. Ama sonuçta o işlemci de gereksiz yere yoruldu.
*Bana söylediği bu. Yalan gerçek bilemem.

Hepinize yorumları için teşekkürler. Bu akşam ben de üzerinde düşüneyim biraz.
Dediğim gibi işlemciyi bozmak zor olduğu için ikinci elinde kararsız kaldım. Normalde sıfırdan başka parça almıyorum.

Konu çok dağıldı bence. Benim fikrim sıfır 1600 AF alması yönünde. Kendi fikir süzgecinden geçirip bütün yorumları, ona göre kararını kendin ver. Parayı verecek olan sensin. Kullanacak olan sensin. Ben senin keşke dememen için bu yönde düşünüyorum arkadaşım.
Sen bu akşam kendi süzgecinden geçir bütün yorumları. Ama kararını mutlaka burada paylaş. Merak ettim şimdi bende Sağlıcakla kal. Ama bu videoyu da izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında işlemci yorulan bir parça değil; şuana kadar bir tane bozulmuş işlemci göremedim- Fiziksel darbe hariç-.
İşlemcinin yapısıyla alakalı bir durum.
Ne kadar yüksek sıcaklıklarda uzun süre kullanılsa da hiçbir şey olmuyor.
İşlemciyi bozmaya kalksanız, anakart, PSU yanar gider ama işlemciye birşey olmaz. Yani aslında isteseniz de hor kullanamazsınız. Gerektiğinde kendini thortle ediyor ya da kapatıyor zaten.

Doğrudur ya da yanlıştır diyemem. Kendim deneyim yapmadım. Ama ben yine de sıfır 1600 AF tarafındayım. Aralarında çok çok az fark var. Eğer eski 1600 demiş olsa al demem ama 1600 AF alınır. Yukarıda zaten karşılaştırma videosunu attım.

Aynen aralarında ki fark çok değil, risk almaya değecek bir fark bence de yok. Anca GET ya da elden.

Biz zaten yakmaktan değil hor kullanmaktan bahsediyoruz gördüğünüz üzere. Anakart sağlamsa hiçbir şeycik olmaz. 2010'larda AMD'nin işlemcileri fena anakart yakıyordu ama devir değişti, en dandik anakartın koruması var. PSU devirecek kadar güç tüketiyorsa işlemci hayatta serin duramaz. 200W'lık soğutmalardan bahsediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…