R5 2600 işlemci için ekran kartı önerisi

Peki bir şey diyeceğim işlemci değişmeden nasıl bu işin içinden çıkarız 😀

İşlemci değişmezse ikinci elden 5K civarına RX 6600 almak en mantıklısı. Fazla yatırım yapmaya gerek yok bu sisteme. İşlemci değişmeyecekse gidip de 11-12K para çıkarıp RTX 4060 veya B580 almanın bir mantığı yok.

İşlemci değişmezse ikinci elden 5K civarına RX 6600 almak en mantıklısı. Fazla yatırım yapmaya gerek yok bu sisteme. İşlemci değişmeyecekse gidip de 11-12K para çıkarıp RTX 4060 veya B580 almanın bir mantığı yok.

İkinci el ekran kartlarına hiç güvenemiyorum giderim miningli kart alırım hiç güvenmiyorum konuda kendime eğer B580 alıp 1-2 ay sonra R5 5600 alırsam kasa iyi olur diyorsunuz yapmışken güzel yapmak lazım fakat şartlarda bir ayrı zor.

B580 alsam sonra şu anki işlemci ile darboğaz yapar mı ekran kartından sonra 2-3 ay sürebilir işlemciyide almam.
Bırakın darbogaz yapsın. Darbogaz dediğimiz şey işlemci ekran kartını besleyemiyor, bu yüzden ekran kartını %80 gibi bir güçte kullanıyorsunuz. İşlemci beslese 100 fps alacaksınız ama siz 80fps alıyorsunuz öyle düşünün. Darbogaz yapmasın diye güçsüz gpu almayın sakın, bırakın yapsın darbogazi

İkinci el ekran kartlarına hiç güvenemiyorum giderim miningli kart alırım hiç güvenmiyorum konuda kendime eğer B580 alıp 1-2 ay sonra R5 5600 alırsam kasa iyi olur diyorsunuz yapmışken güzel yapmak lazım fakat şartlarda bir ayrı zor.

Parayı denkleştirebilirseniz en iyisi bu olur. 4060 ve B580, 1080p için daha yolu olan kartlar. Özellikle B580, 12 GB VRAM ile fazlasıyla rahat ettirir.

Bırakın darbogaz yapsın. Darbogaz dediğimiz şey işlemci ekran kartını besleyemiyor, bu yüzden ekran kartını %80 gibi bir güçte kullanıyorsunuz. İşlemci beslese 100 fps alacaksınız ama siz 80fps alıyorsunuz öyle düşünün. Darbogaz yapmasın diye güçsüz gpu almayın sakın, bırakın yapsın darbogazi
Katılıyorum. En azından yeni işlemci alana kadar bu şekilde kullanılabilir.

O zaman dediğinize göre B580 alıp idare edebileceğimi söylüyorsunuz.

O zaman dediğinize göre B580 alıp idare edebileceğimi söylüyorsunuz.
Evet hocam şimdi diyelim
intel arc 100 birim güce sahip
Rtx 2060 80 birim güce sahip
Sizin işleminiz ise ekran kartına 80 birimlik veri yollayabiliyor.
Bu durumda 80 birim üzerindeki güce sahip ekran kartı tam gücünde çalışmaz. 80 birim güçte olarak çalışır. Yani intel arc 100 birim değil 80 birim güçte çalışır. Tam performansini veremez

Siz işlemciyi değiştirip 120 birim veri yollayabilecek cpu aldınız
Rtx 2060 80 birim güçte çalışmaya devam edecektir
Intel arc ise 80 birim güçten 100e çıkıp tam güçte çalışacaktır

Evet hocam şimdi diyelim.
Intel Arc 100 birim güce sahip.
RTX 2060 80 birim güce sahip.
Sizin işleminiz ise ekran kartına 80 birimlik veri yollayabiliyor.
Bu durumda 80 birim üzerindeki güce sahip ekran kartı tam gücünde çalışmaz. 80 birim güçte olarak çalışır. Yani Intel Arc 100 birim değil 80 birim güçte çalışır. Tam performansini veremez.

Siz işlemciyi değiştirip 120 birim veri yollayabilecek CPU aldınız.
RTX 2060 80 birim güçte çalışmaya devam edecektir.
Intel Arc ise 80 birim güçten 100e çıkıp tam güçte çalışacaktır.

Anladım hocam şimdi bende güç kaynağı var onu yükselttim 650W yaptım ekran kartını B580 alıp önüme bakacağım 2-3 ayada işlemciyi çeksem R5 5600 veya R5 5600X. 2-3 ay sonra işlemci için ne önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı