R5 2600 - MSI RX 580 vs R5 2600 - Sapphire Nitro RX 590 Hazır sistem tavsiyesi

MuharremYksl14

Decapat

4000 TL gibi bir bütçem var hangisini tercih etmeliyim?

Açıkçası ben İtopyadaki sistemi alırdım. İçinde ufak değişiklikler yaparak. Mesela anakartı X370 yapabilirsin 30-40 TL fark ile 4 Slot RAM ve daha iyi anakart olur. Üstüne ekran kartını 65 TL fark ile Rx 590 Nitro GOLD yaparım AMD nin 50. yılına özel seri çok şık ve kaliteli bir ürün MSİ ARMOR soğutma konusunda sorunlu diyorlar. Ayrıca itopya'nın kasası daha iyi bence ve yanında 600W PSU var. Böyle fiyatı 4600 TL gibi birşey oluyor. Rx 590 ile Rx 580 arasında yüzde 10 gibi bir performans farkı var. Yanında 240 GB SSD ve bence daha iyi bir kasa ve anakart var 400 TL fazla vermeye değer gibi.

Bende İtopya modelini alırdım ama ekran kartları arasında aman aman bir fark yok ikiside seni mutlu eder eğer rahat bir bütçen varsa itopya ama o aradaki yaklaşık 350-400 TL ye neler alabilirsin ek olarak onları da düşün derim.

Peki bu dediklerinizin üstüne İtopya'daki bilgisayara Adata 240Gb SSD yi Adata XPG 256GB SX8200 PRO modelini tercih etsem vereceğim fiyata değer mi?

Birde
Bu bilgisayarı da buldum hangisini öneririrsiniz

Son düzenleme:
Peki bu dediklerinizin üstüne İtopya'daki bilgisayara Adata 240Gb SSD yi Adata XPG 256GB SX8200 PRO modelini tercih etsem vereceğim fiyata değer mi?
Bütçen elveriyorsa olabilir tabi. Çok gereklimidir dersen bence değil başlangıç için ama alabiliyorsan alabilirsin tabi. 200 TL fazla verip M2 SSD almak yerine 2x8 RAM yapabilirsin mesela. SSD modelinide SU630 yerine Gigabyte yapsan iyi olabilir.
Ama Anakart ve Ekran kartını değiştirmeyi kesinlikle unutma.

Peki ben İtopyanın verdiği ram i istemiyorsam ramsiz bir biçimde satın alım yapabiliyor muyum?

Peki ben İtopyanın verdiği ram i istemiyorsam ramsiz bir biçimde satın alım yapabiliyor muyum?
Arayıp sormak lazım İtopya'yı ama ben olabileceğini sanmıyorum. RAM olmadan PC'yi açamazsın zaten. Hazır sistemide RAM olmadan satmaları saçma olur piyasa fiyatında satıyorlar RAM modellerini zaten almamakta olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…