R5 2600 OC ayarları nasıl olmalı?

Ucuzmuş aslında. Hiç bakmamıştım daha önce. Soğutma konusuna daha sonra bakalım hocam. Şimdilik hedefim ilk taksitlerini ödeyip ram almak. Teşekkür ediyorum.

Pbo BIOS üzerinden açılıyormuş, şimdi araştırdım. Ryzen 5 2600 işlemcide de var mı bu özellik? Varsa da stok soğutucu yeterli olur mu? Sizi daha fazla yormadan bunu öğrenmek istiyorum.

Zen+ işlemcilerde X ibaresi olanlarda AMD resmi destek vermemesine rağmen var, anakart üreticisi koyuyor opsiyonel olarak. X ibaresi olanlar olmayanlar ile aynı mimari olduğu için bir BIOS güncellemesi ile tüm Zen+ işlemcilere PBO yapılabilir diye düşünüyorum bu bağlamda. Stok soğutucu ile biraz sınırda kalabilir belki.

Olmasa da çok sorun değil, OC yaparız düz şekilde olur biter.

Hocam merhabalar uzun aradan sonra. BIOS'ta 1.2V seçtim ve CPB kapadım. PBO bulamadım. Small FFTs yapıyorum şu an. Test başlatmadan önce çıkan uyarıdaki (HyperThread) kutusu işaretli olacak şekilde başlattım testi. Şu an 10 dakika olmak üzere ve sıcaklık 79 derece sabit. Kasa fanları tam hız, işlemci soğutucu otomatikte. Ayrıca CA300T kasanın kendi fanları haricinde 2 tane Phanteks 14 cm fan ekledim üste. Keza arkada bulnan 12 cm egzos fanı yetersiz görünüyordu.

BIOS'ta Precision Boost 2 diye geçiyordur.

Stok soğutucudan devam mı yoksa soğutucu aldınız mı da bu değerleri elde ettiniz?

BIOS'ta Precision Boost 2 diye geçiyordur.

Stok soğutucudan devam mı yoksa soğutucu aldınız mı da bu değerleri elde ettiniz?
Stok soğutucu. Yine bulamadım o ayarı hocam. X570S Gaming X model anakartım var.

Dosya Ekleri

• IMG_20220321_215028.jpg
    182,5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20220321_215006.jpg
    188,7 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20220321_214917.jpg
    173,7 KB · Görüntüleme: 29
Stok soğutucu. Yine bulamadım o ayarı hocam. X570S Gaming X model anakartım var.

Ben de göremedim, neyse.

Voltaj değerlerini vs HWMonitor ile takip ediyorsunuz değil mi?

Hayır, sadece sıcaklık baktım MSI Afterburner ile. Onu da indirip tekrar yapmama gerek var mı? Yarım saatten fazla testi sürdürdüm 79 derece sabitti. Kapattım sonra.

Yarım saat değil 15 dakika yeterdi, MSI Afterburner'dan sıcaklıklara bakmak yüzeysel olur. HWMonitor ile detaylı bakalım, test esnasında ara ara fotoğraflar atın.

Cinebench R23 de kullanabilirsiniz gelişimi gözlemlemek için, yine arkada HWMonitor ile ekran görüntüsü almak kaydı ile.

10 dakika sonra yine eklerim şimdilik böyle hocam.

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-21_220623.png
    55 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…