R5 2600 overclock nasıl yapılır?

Badmobil

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
R5 2600 ve ASUS STRIX B350-F Gaming anakart kullanıyorum. Fakat işlecimin fanı stok olduğunu belirtim. Nasıl overclock yapabilirim? 4.0 GHz ulaşabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Badmobil bende konu açtım ama cevap veren olmadı.. bende tam bilmiyorum... bende de sistemde bazı sorunlar varr

Her işlemci aynı model olsa bile aynı frekansa çıkamaz anakartın önemi büyük rol oynar. Size şöyle yardımcı olabilirim youtubeden ve google dan nasıl overclock yapılır bunu araştırın overclock'un temelini öğrenin sonra kendiniz deneyerek yapabilirsiniz zaten .

@Perci
şöyle bi sıkıntı var anakart ayarlarında bi sıkıntı var bi türlü bulamadım
Ryzen 2600 işlemci
MSI B450M GAMING PLUS anakart
GSKILL 16GB (2x8GB) SniperX DDR4 3200MHz ram var

Denetim masası güç seçenekleri ayarlarından yüksek performansa alınca hemen dengeli performansa geçiyor... yüksek performans ayarı seçilmiyor tik işareti koyulmuyor neden ???

Dosya Ekleri

• giphy.gif
    62 KB · Görüntüleme: 305
"CPU Ratio" kısmına ulaşmak istediğin frekansı yaz. Voltajı ayarlamak için ise "CPU Core Voltage" ayarını kullan. Ben direk işlemciye 1.35V verip hedeflediğim frekansa çıkana kadar frekansı arttırıyorum OC yaparken. Yetersiz geldiğinde bu voltajı "+" tuşuyla arttırıp tekrar deniyorum. Yeterli olup olmadığını anlamak içinse Prime95 veya herhangi bir işlemci stres testi yapabilirsin. 1.4-1.45V değerini aşmanı önermem.

Tam olarak bilmiyorum ama yeni bir yüksek performans güç modu oluşturup denermisin.

Yanlış Bilgilendirme
R5 2600 işlemciniz X serisi olmadığı için normal şartlarda OC yapılamaz.
R5 2600 ve ASUS STRIX B350-F Gaming anakart kullanıyorum.
BIOS'ta Turbo Boost veya Turbo Core özelliği açık değilse onu açarak teorik olarak MAX 3.9GHz'ye ulaşabilirsiniz. Onun dışında X serisi olmadıkça OC desteklemiyor.

Son düzenleme:
Ryzen işlemcilerin hepsine overclock yapılabiliyor lütfen yanlış bilgilendirme yapmayınız.

Arkadaslar stok fanla ben oc yaptm tam olrk 3.9 ghz oc yaptn stok fanla uzerine cikmaniza siddetsiz karsiyim lutfen stok fanla ustunu denemeyin simdi r5 2600 islemcimi OC yaparken gerektiginden fazlasiyla yuksek bir anakart kullandim MSI B450-A PRO MAX b450 serisinin msi da en iyi 3. Anakarti bu anakart ile oc yaptim bios uzerinden

Gpu radio :3.90 ghz
Core voltage:1.310
Bu voltage degeri kesinlikle daha dusuk anakartlardada yetecektir ama b40 serisinin altinda bir anaksrti modeli ile yaomayiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…