R5 2600 - RTX 2060 için PSU önerisi

Bunu yaşıyordum oyun ortasında sistemim bir anda kapanıyordu. RAM değiştirmen ile normal performans alacak mıyım? PSU değiştirmemde gerek farkındayım ve anlıyorum fakat tam sorun nedir? Bir türlü çözemiyorum. İkisini de değiştirirsem çok maliyetli olacak...

Elinizdeki tek kit 16 GB ram'i satıp 2 adet 8GB'lik ram alın. Buna ek olarak güzel bir PSU alın.

Sorun şu ki oynadığın oyunlar islemciden beslenen oyunlar saf kart gücüne dayanmıyor yani. AMD işlemciler de özellikle çift kanal ramle daha yüksek oyun performansı veriyor. Senin problemin bu şu an.

Hocam ben yerinizde olsam şunu yaparım: Önce sistemim zarar görmesin diye PSU'yu değişirim.
Sonra RAM'imi satışa çıkarır, bir süre o şekilde idare ederim. RAM'e alıcı bulunca da en ucuz 3200 MHz CL16 8x2 RAM kitini alır, takarım sisteme. RAM kolay bozulan bir parça olmadığı için ucuz bulursanız 2. el de bakabilirsiniz. Denersiniz, çalışıyorsa alır kullanırsınız. İkisinin de değişmesi gerekiyor çünkü. Öncelik soruyorsanız kesinlikle PSU. Çünkü ileride düşük FPS verecek bir sisteminiz bile olmayabilir PSU'ya önem vermezseniz.

Bilgisayarcıya götürdüm sorunu çözemediğini söyledi. DDU ile ekran kartını tamamen temizledim tekrar yükledim. Valorant ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyunlarında kullandığını GPU kapasitesine bakın rica ediyorum. Böyle bir şey olamaz. Yani RAM kısmını çiftlesem bunun düzeleceği garanti mi? Sorunu belirlemek için ne yapmam gerekiyor bıktım artık.

Dosya Ekleri

• valo.jpg
    117,2 KB · Görüntüleme: 41
  • r6.jpg
    156,6 KB · Görüntüleme: 33
Hocam size burada kimse garanti veremez maalesef. Deneyip görmeniz lazım. Bilgisayarcıdan rica etseydiniz dual kit ram takıp test etseydi bir.

Öyle bir garanti veremeyiz hocam ama ekran kartını bazı testlere sokup tam kullanım yapıp yapamadığını görmeye çalışın.
OCCT, Furmark ve Heaven Benchmark dener misiniz?
Buralardaki değerlerinizi ister diğer 2060'lı sistemlerle kıyaslayın, ister buraya atın aşağı yukarı bir şey söyleyelim.
Ardından Cinebench ve Aida64 ile işlemci değerlerine de bir göz atabilirsiniz.
İkisinde de değerler normal ya da normale yakınsa çok büyük ihtimal RAM kaynaklı diyebiliriz artık sorununuza.

Test kısmında GPU kullanımı %99 olabiliyor. İşlemcide verimli çalışıyor. Yine oyuna girip düzelme var mı diye baktığım zaman hala her ayarda yani Ultra ve Low olarak örnek veriyorum 130 FPS alıyorum. Bu hiç değişmiyor. RAM kısmında çift slot denemesini belirttim. Umarım sorun RAM kısmındadır çünkü şu an en maliyetsizi o. Son olarak Team group 16 GB 2400MHRZ RAM mevcut. Bunu mu çiftlemeliyim, 8x8 olarak yenilemeli miyim?

2x8 3200Mhz RAM çok iyi olur. Şimdiki RAM'inizin frekansı çok düşük maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…