R5 2600 RTX 2060 sistemin sıcaklık değerleri normal mi?

Emre Aydemirr

Hectopat
Termal macunu dün değiştirdim kasayı temizledim. 25dk hunt: Showdown oynadım değerler normal mi?
Ryzen 5 2600.
RTX 2060 MSI.
8 GB RAM 3000MHz Corsair Vengeance.

RAM 3000MHz de çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Hunt Showdown Screenshot 2023.03.04 - 09.16.33.10-min.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 54
  • Hunt Showdown Screenshot 2023.03.04 - 09.12.18.66-min.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 53
  • Hunt Showdown Screenshot 2023.03.04 - 09.24.32.40-min.png
    592,4 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar CPU tarafında 90 dereceyi görmüş. Ekran kartı da 80 derecelerde. Macun olarak ne kullandınız? İşlemci fanı tam oturdu mu? Kasanızın modeli nedir? Ekran kartında da termal macun değişimi yaptınız mı?

Bana da aksine işlemci normal GPU normal değilmiş gibi geldi. AMD'nin işlemcileri zaten ısınıyor. Ufak bir yük altında rahatlıkla stok soğutucu ile 70-80 dereceleri görüyor.

Bunu 5000 serisi için söyleyebiliriz fakat 2600 için fazla sanki.

Bana da aksine işlemci normal GPU normal değilmiş gibi geldi. AMD'nin işlemcileri zaten ısınıyor. Ufak bir yük altında rahatlıkla stok soğutucu ile 70-80 dereceleri görüyor.
Aynı işlemciyi stok soğutucu ile bende kullanıyordum ama bu arkadaşın %40-50 seviyelerinde bu sıcaklıkları görmesi normal değil.

Termal macun arctic mx-4. Orijinal.
Sadece işlemciye uyguladım ekran kartının soğutucu bloğunu sökmek istemedim.
Doğru uyguladığımı düşünüyorum fanı çıkarıp üzerindeki kalıntıları temizledim. Fandaki kalıntılıarı da temizledim sonra X şeklinde sıktım aparatla ince şekilde yayıp yapıştırdım.
RAM tek kanal 8GB ve 3000Mhz de çalıştırıyorum bununla alakalı olabililr mi?

Hocam eğer işlemi doğru uyguladıysanız bir işlemci soğutucu almanızı tavsiye ederim. Ya da kısa süreli çözüm için CPB kapatabilirsin.

Hocam eğer işlemi doğru uyguladıysanız bir işlemci soğutucu almanızı tavsiye ederim. Ya da kısa süreli çözüm için CPB kapatabilirsin.

Soğutucu alabilirim. Sorunun nedeni nedir? Arıza mı var?

Kasa da powerboost vk g3902

Hocam kasanın hava akışı kötü olabilir fotoğraflardan anladığım kadarıyla mesh değil çünkü. Üstüne stok soğutucu olunca sıcaklıklar kaçınılmaz oluyor. Gpu da bence yine hava akışıyla kaynaklı olabilir. Kasa tavanına egzoz fanı alabilirsin. Çok faydası olur hava akışı açısından.

Birçok etken olabilir ama tek kanal RAM performansı etkiler, sıcaklığa etki etmez diye düşünüyorum. Tabii ki Dual 8 GB olması ciddi anlamda etkileyecektir performansı. Buradaki sıcaklık konusunu kasa sirkülasyonu, CPU için soğutucu, termal macun kalitesi ve düzgün montaj olarak düşünmemiz lazım bence. Termal macun ve montaj anlamında sıkıntı yoksa kasada kusur bulabiliriz.

Ekran kartı kısmında ise sıcaklık bir tık yüksek. Bunun için undervolt yapılabilir, kasa değişilebilir. Daha önce sıcaklıklar ne alemdeydi? Yine de sıkıntı vermiyorsa GPU bu şekilde kullanılabilir ama CPU'nun 90 dereceyi görmesi daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…