R5 2600 RTX 2080'i besleyebilir mi ?

lkronos

Decapat
Daha ucuz olduğu için işlemci olarak R5 2600 kullanmak istiyorum ama RTX 2080'i besleyemez diye düşünmeye başladım. R5 2600, besleyebilir mi?

RTX 2080'i olan zaten 4K'da oynamazsa boşuna karta para dökmüş olur.
Şu mantıktan nefret ediyorum, farzet 240 Hz bir monitörüm var, hangi kartı alacağım da Stabil 240 Fps alacağım ? Güncel oyunlarda 2K ve üzeri çözünürlükte 240 Fps alamayacağıma göre oyunları illaki 1080P ve altı çözünürlükte oynayacağım.

Şu mantıktan nefret ediyorum, farzet 240 Hz bir monitörüm var, hangi kartı alacağım da Stabil 240 Fps alacağım ? Güncel oyunlarda 2K ve üzeri çözünürlükte 240 Fps alamayacağıma göre oyunları illaki 1080P ve altı çözünürlükte oynayacağım.
Çoğu oyunda rahatça +100 FPS alınabilir RTX 2080 ile 2K'da.

Çoğu oyunda rahatça +100 FPS alınabilir RTX 2080 ile 2K'da.
Anlatmak istediğim şey bu mu? Competitive oyun oynuyormusun? Ben kendi adıma söyleyeyim R5 2600X ve GTX 1080 sistem topladım ve 144 Hz monitörüm var. Ama gel gör ki hiçbir çözünürlükte 144 Fps stabil olarak alamıyorum hep inişli çıkışlı, eğer rekabet isteyen online oyun oynuyorsan demek istediğimi anlarsın.

Anlatmak istediğim şey bu mu? Competitive oyun oynuyormusun? Ben kendi adıma söyleyeyim R5 2600X ve GTX 1080 sistem topladım ve 144 Hz monitörüm var. Ama gel gör ki hiçbir çözünürlükte 144 Fps stabil olarak alamıyorum hep inişli çıkışlı, eğer rekabet isteyen online oyun oynuyorsan demek istediğimi anlarsın.
Ekran tazeleme hızı oyunlarda sabit açık olmadığı müddetçe sen hiçbir oyunda sabit FPS alamazsın çünkü grafikler kareden kareye, oyun içindeki bölümlerden başka bölümlere göre değişir.

Ekran tazeleme hızı oyunlarda sabit açık olmadığı müddetçe sen hiçbir oyunda sabit FPS alamazsın çünkü grafikler kareden kareye, oyun içindeki bölümlerden başka bölümlere göre değişir.
Stabilden kastım değer ve üstündeki değer yani altına düşmemesi. Örnek verecek olursam benim ekran kartım benim işlemcim ile X oyununda 1080P'de 65-200 arası Fps değerleri alıyor 2K ya alınca ise 90-140 arası FPS değerleri alıyor. Yani hiçbir şekilde stabil olarak 144 Hertzi kullanamıyorum ama ne yazıkki İ5 8600 ve GTX 1070 ile aynı ayarlarda 1080P'de stabil olarak 144+ FPS alınıp monitörün Hertz değerini sonuna kadar kullanabiliyorlar. Burda demek istediğim güçlü ekran kartları alıp 1080P oyun oynamak kesinlikle karta boşa para değil. Aksine Competitive oyunlarda o ekran kartına yüksek yüzdeli kullanım sunan güzel bir işlemci ile yüksek FPS değerlerine ulaşılıp diğer oyunculardan çok daha üstün olunabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı