R5 2600 RTX 3060 sistem için PSU önerisi

nakoto12

Decapat
Herkese merhaba arkadaşlar.

MSI B450M Gaming Plus Max anakart.
Ryzen 5 2600.
MSI Gaming X RTX 3060.
8x2 G.Skill 3000MHz RAM. (birisi CL16 diğeri CL15)
Xigmatek Calibre XCP-600W PSU'm var.

Bu sistemde FIFA 22 oynarken maç bittikten sonra çıkış yapacakken bilgisayar bir anda kendini yeniden başlatıyor. Ama önceden böyle bir sorunum yoktu, eskiden Gigabyte A320M HD2 anakartı kullanırken birkaç gün önce MSI B450M Gaming Plus anakarta geçtim M.2 SSD slotu için. Sizce PSU değiştirmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
600W kapasite için multi rail yapı kötü, üstüne 12V kanalından kaybı aşırı fazla.

Zaten bu güç kaynağı böyle bir sistem için eziyet olur. Bütçenizi alabilir miyim?

Sharkoon SilentStorm Coolzero 750W, SilentStorm Coolzero 650W, High Power GD 750, High Power Super GD+ 750W, High Power GD 600, bunları bana çok önermişlerdi. Şu an SilentStorm Coolzero 750W kullanıyorum ve memnunum. Sanırım üstteki moderatör arkadaş önermişti bana teşekkürler ona da

Aslında yıllardır bunu kullanıyordum bu 12V biraz araştırınca olayını yeni öğrendim.

Yıllardır kullanıyorsunuz ama burada kullandığınız sistem de önemli. PSU yüke girmiyorsa zaten problem olmaz. Kötü bir PSU, yüksek güç tüketen sistemlerle sorun çıkarmaya epey yatkın.

1600 TL bütçe için de High Power Performance GD 600'ü önerebilirim.

RTX 3060 için NVIDIA 550watt öneriyor. Kart 170watt çekiyor, aslında 12V1 ve 12V2 kanalın yeteri kadar güç verebiliyor görünüyor çünkü 264W güç verebilecek kapasitede görünüyor.

Sorun belki güç kaynağından kaynaklanıyor da olabilir bilemeyeceğim. Eğer çok eskiyse belki verimliliği düşmüştür. Yıllar geçtikçe verimliliği düşüyor güç kaynaklarının.

Başka oyunlarda da oluyor mu yoksa sadece FIFA'ya mı özel oluyor?

Yardımın için çok teşekkür ederim. 600W yerine 750W olanını almayı düşünüyorum.

Aslında anakartı yeni aldım ve bütün kurulumunu yapıp yeni aldığım NVMe M.2'ye Windows 11 22H2 sürümünü kurdum ardından FIFA oynayayım dedim 1 maç attım 2 maç attım 2. maçın sonunda sistem kendini resetledi ben de durduk yere daha da zorlamadan araştırmaya başladım.

Zaten bu sistemi 3. değiştirişim bu kasayı ilk 8.sınıfa giderken almıştım 2013 yılından beri bu Power ve kasa ile devam ediyordum.

600W yerine 750W olanını almayı düşünüyorum.
Performance GD 750 1707 TL. O fiyatı pek hak edecek PSU değil. O fiyata pek PSU kalmadığını düşünürsek Performance GD 750 yerine SilentStorm Coolzero 750 olabilir. Araştırdım ama Coolzero hariç iyi bir PSU denk getiremedim 1700 TL bütçeye

Aralarında çok çok fark yok ama SilentStorm yine daha avantajlı.

Aslında kafama bu model de çok takıldı, sizce bu ürün mü yoksa High Power mı?

Cooler Master V650 SFX Gold 650W 80+ Gold Tam Modüler

(ITX kasalar için olduğunu fark ettim vazgeçtim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…