R5 2600 RX 570 oyuna girişte yüksek GPU kullanımı

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce oluşturduğum sistemde oyuna daha girmeden yüksek miktarda GPU kullanımıyla karşılaşıyorum. Daha önce de GTX 1060 6 GB, GTX 1050 Ti kullandım fakat ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Acaba virüs vs. olabilir mi?
Sistem özellikleri:
Ryzen R5 2600
MSI Armor RX 570 8GB
G.Skill Sniper X 16 GB (2x8GB) Dual 3200 MHz
MSI B350 Tomahawk
600W 80+ PSU
Sistemimde darboğazın olup olmadığını anlayamıyorum, bilen birileri bakıp yorum yazarsa sevinirim.
Konuyla ilgili video çektim, ilk 25 sn. de rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok aynı bilgisayar hatta Technpatın kendi haber yerinde duyrulmuşdu herşey aynı sadece ekran kartları farklı. Arada düz 25 FPS fark vardı, 1060 60FPS'yi bile görememişken RX 580 takır takır 70FPS'lerde idi.
valla öyleyse güzel bir haber benim için rx 570 ile rx 580 arasında fazla bir fark yok diye biliyorum.

daha önceki sistemin performansı video bana ait :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söyleyeyim bu arada, bu site düz NVIDIA sitesi, şahsen GTX 660'ı RX 560'tan daha iyi gösteriyordu bi ara baktığımda, Neredeyse RX 570 1050 Ti ile kafa kafaya burada.
Ve gösterilen oyunların hepsi DirectX 11, bakalım 1060 3-4 sene sonra DirectX 12'de aynı değerleri verebilecekmi ? Tabii ki hayır.
1060 6GB, DX12 dediğimizde yatan bir kart, BF5'te de gördük, Ortalama 45FPS vermekteydi.

Ekleme, evet baktım ve GTX 660'ı RX 560 ile kafa kafaya tutuyorki RX 560 o kartın 2 katı.

DX 12 oyunlarda var içerisinde 3-4 sene sonrayı düşünerek hareket edemezsin bakarsın 3-4 sene sonra AMD çok daha büyük bir atak yapar F/P alanında Nvidia yı geride bırakır. Yani istediğin karşılaştırmayı yapabilirsin sonuç ortada her oyunda nerdeyse kafa kafayalar. RX 570 Şuan elimde var 4 GB modeli 1050ti ile çok uçuk performans farkları da yok. Tek farkı fiyat farkını yaratan ise Mininge olan uygunluk yoksa pek farkları olan ekran kartları değil. Hani söylediğiniz kartların kaçını aktif kullandınız bilmiyorum ama ben çoğunu aktif olarak kullandım. Her durumda her oyunda performans değişir şu kart şundan bariz daha iyi diyebilmek için aralarında %30 dan fazla bir performans farkı olması gerekir ki böyle bir fark olmadığı sürece hemen hemen bütün kartlar eşittir.Tamamen kişinin bütçesine kalmış bir şeydir gerisi neye parası yetiyorsa gider onu alır RX 570in 1500 lira olduğu yerde tabiki 2200 liraya 1060 alınmaz ama 2si aynı fiyatsa ben 1060 ı alırım Bu RX580 için de geçerli Freesync özelliği yok ise monitörümün gider 1060 alırım.

1060 Hayatta gidipte 1500 TL'ye düşmez kolayca, Zaten fiyatın %30'u vergi. Amazon'da falan düşün ya, 1060 269$ fiyatında satılıyor, 270 Lira gibi düşün yani, bize gelen 2000TL, şaka gibi.
Bu arada Freesync yok ise 1060 alırım demende yanlış, GYSNC monitörler 1000TL'nin altında yok. Çok pahalılar, sağolsun NVIDIA. 1050 Ti ise boost clock sayesinde iyi(1750MHz clock mu olur ya ?) yoksa performansı RX 560 ile kafa kafaya.
DirectX 12 dersen AMD her zaman 1 adım önde şu an. Ama DirectX 11 dersen NVIDIA önde. İleriye bakmak bence her zaman daha mantıklı. AMD daha çok şey sunuyor bi kere NVIDIA'dan. Bu gezegende de NVIDIA'nın birazda fazla fiyat koyduğunun aksini kimse söyleyemez, o kartların o kadar fazla olmadığını biliyoruz. RX 560 4GB ile 1050 Ti 4GB arasında 10 FPS'den fazla fark yok fakat 70 Dolar(veya 400TL)'den fazla fark var.
Bence daha fazla uzatmadan kapatalım, adamın soru konusunu kavgaya çeviriyoruz ve bu forumda yasak.

2 ay önce 1536 TL ye aldım belki bir daha göremeyiz o fiyatı ama olmaz olmaz diye bir şey yok. Freesync monitörler daha ucuz evet ama sırf o özelliği kullanacağım diye ekran kartını o durumda seçmem. Nvidia Amd nin aksine piyasanın farkında piyasaya göre kart üretmekte DX12 kaç tane oyun sayabilirsin şuan bana ve ya Vulkan tabanlı. Elbetteki Nvidia Dx12 kart çıkartıcak ve yine AMD rakibi olamayacak. Giriş seviyesinde AMD Nvidia dengi kartlar yaptı fakat yüksek seviyede yine Nvidia tek başına Amd çok şey sunuyordaki çok şeyi anlayamadım. Dediğim gibi kimin bütçesi neye yetiyorsa. ama AMD ve Nvidia arasında bariz fiyat farkı yoksa direk Nvidiayı tercih ederim gözüm kapalı. Sana bir soru daha geleceğe yönelik demişsin RX580 Şuan en ucuz 1.820 TL Ama denk gelen indirimler ile 2.200 Tlye 1070 gördüğüm oldu 400 Lira farkı vermez misin 1070 için

Öhm, 1070 ne zaman 2200 TL oldu ? Bu kart 4000 TL olan bir kart adam zaten amacı firmayı batırmak 2000 TL indirim mi yapacak ?
DX12 oyun sayamazsın değil, oluyor. Yeni çıkan oyunların hepsi DX12 afedersin ama. Nvidia DX12 kart daha çıkarmayacak bu arada. AMD Giriş seviyesi ve bütçe bakımından çok daha iyi ki AMD şu an işlemci kısmını kavuruyor, bu şirket bi anda işlemcide patlayıp şu an intelin üstündeyse demekki kısa süre içinde ekran kartında da patlayıp NVIDIA'yı'da alacak. Fakat NVIDIA zor bir rakip.

Hangi işlemci kısmını kavuruyor hocam kullanım amaçlarına göre değişir tek çekirdek performansı kullanan bir birey için her daim Intel öndedir. Black Friday duymadın hiç sanırım Aliexpressten 2200 TL ye bir sürü miningci arkadaşım ekran kartı getirdi. Intel piyasada tek kalma rehavetinden dolayı biraz bocalıyor şuan lakin yakın zamanda yine AMD yi geriye atacak. Bizler için iyi rekabet her daim piyasayı etkiler. AMD ekran kartı kısmında daha Nvidiaya yaklaşamadı bile ki önümüzdeki süreçte yaklaşamayacakta. AMD mining tarafına yönelecek ve ordan vuracak voleyi ki şuan ordan kazanıyor zaten. Bir oyuncu olarak ve söylediğin kartları kullanmış tek tek denemiş biri olarak söylüyorum AMD fan boyluğu yapıyorsun şuan. Yine tekrarladığım gibi bütçe neye elverişli ise o ama örnek ekran kartları arasında Gözüm kapalı şuan için seçeceğim GTX 1060 ha yarın AMD kart duyurur RX590 bakarsın performansına fiyatına onu alırsın bilemem. Şuan için RX580e AMD tarafı tercih edebilebilir ama sonrasında Tamamen Nvidia.

Pek sanmıyorum, AMD'nin en iyi işlemcisi İntel'in en iyi işlemcisine neredeyse 2 katı fark atıyor. Tek çekirdek dersek intel biraz daha önde fakat oyun peformansında intel uzun bir süre geride kalacak gibi. Aynı zamanda rendering performansında da AMD yine 1 adım önde şu an.
Bu arada RX590 çıkmayacak, 6. nesil AMD'ler çıkacak 2019'da. İşte, RX680 gibi, dediklerine göre en iyi kartı 1080'den iyi fakat ucuz olacakmış("mış"). AMD bence mininge yönelmeyecek çünkü mining battı bile, karın yokki ya. Tabi Asya'da yaşamıyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…