R5 2600 RX 570 oyuna girişte yüksek GPU kullanımı

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce oluşturduğum sistemde oyuna daha girmeden yüksek miktarda GPU kullanımıyla karşılaşıyorum. Daha önce de GTX 1060 6 GB, GTX 1050 Ti kullandım fakat ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Acaba virüs vs. olabilir mi?
Sistem özellikleri:
Ryzen R5 2600
MSI Armor RX 570 8GB
G.Skill Sniper X 16 GB (2x8GB) Dual 3200 MHz
MSI B350 Tomahawk
600W 80+ PSU
Sistemimde darboğazın olup olmadığını anlayamıyorum, bilen birileri bakıp yorum yazarsa sevinirim.
Konuyla ilgili video çektim, ilk 25 sn. de rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan hala miningden kar yapan arkadaşlarım mevcut eskisi kadar olmasa da. Dediğim gibi AMD ekran kartı konusunda çok geride ilerki dönemde çıkaracağı kartlar anca 1080 i yakalar. yine geçemeyecek yani yine kaldık Nvidianın faiş fiyatlarına.

Ya Nvidia almanında aşırı manası yok, AMD alırsan 60-70FPS akıcı oynarsın, Nvidia alırsan 300 fpsde oynarsın. Zaten çoğu oyunda da optimizesi v.b derken ekranında 144hzyi geçmediği sürece sıkıntı olmaz. Fakat dolar böyle uçmaya devam ederse NVIDIA'ya verdiğimiz parayı mecburen AMD'ye vereceğiz gibi. Baktıkça sinirleniyorum, 270$ olan şey bizim ülkemizde neden 2300 TL (10x)

ÖTV KDV gümrük dolar kuru satıcı eklentisi zaten 1000 tlsini vergidir vs. onlara ödüyoruz.

Hocam harika bir noktaya değinmişsiniz. Zaten biz kullanıcı olarak ekran kartını alıp fps skorları üretmeye çalışmıyoruz tek amacımız ülkemizin pingli internetleriyle lol , battlefield 1 gibi oyunları 60 fps veya azda olsa üstü kasmayacak bir şekilde oynamak. Bunun içinde kalkıp 2200tl vermek gerçekten bütçeyi aşırı kasma anlamına gelir ve değmez de bence. 8gb lık msi armor rx 570 aldım bu yüzden ileride battlefield 5' i bile akıcı 60 fps oynatsa yine yeter bana hiçte bir iki ayar düşük kalsın nolcak. 8gb vram ile ileride vram gereksinimi duyan oyunları da rahat 5 yıl götüreceği kanısındayım. Ha ultra olmaz yüksek ayar olur veya çekirdek hızına oc olur bir şekilde kurtarır kanısındayım. Fiyatlar inanılmaz fahiş ve gereksiz. Zaten dolarında düşeceği yok , her şey aldı başını gidiyor. Bütçe artık önemli bu yüzden 2200 tl gtx 1060 6gb performans olur fakat fiyat olmaz!
hocam sayenizde farklı bilgiler öğreniyorum Estağfirullah.

Sıkıntı yok Bunları heryerden öğrenebilirsiniz biraz araştırma sadece. Azda dikkat. Ya hani yurtdışında yaşasan RX 570 yerine 1060 alırsın yani şimdi aradaki fark az demeyelim DX11 dediğimizde. 1060 RX 580 ile kafa kafaya, RX 570'i tokatlar DX11 dersek. Yurtdışıda 1060 270 dolar. Paramı ulan 270 dolar ?(ah, evet yolda görsem kesinlikle almam bi dakika ya, dolar:5tl ?)

Fakat amacımız 59258345 trilyon fps olmadığı için bütçe dersek direk AMD bakmak lazım bence. İyi fiyata yeterli performans, freesync monitörleride 500-600 TL'den bulunabilir rahatlıkla. Hem AMD bi kere teknolojiye katkı sağlıyor NVIDIA parayı bas üret sat. NVIDIA'yı bu yüzden sevmiyorum işte birşey yaptığı yok adamların. Bi ara GDDR6X geliştiriyorlardı, iyi olur yaparlarsa bari

Şu AMD kötü diyenler ayrı zaten, yıl milattan önce 3001(AMD ucuz satıyor bildiğin gibi) babası çocuğa AMD almış yok kasıyor yok şu yok drop falan. Videolara bakıyor direk nvidia görüp sonra AMD düşmanlığı besliyor sonra yıl 2018 nvidia topluyor fps 300(mario açıyor herhalde) sonrada "Nvidia efsane AMD soba" falan filan diye takılıyorlar işte. Boş adamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…