R5 2600 RX 6700 XT düşük FPS veriyor

Heir of Isildur

Decipat
RX 6700 XT aldım. Yakın zamanda, kullanmaya başladım ancak performansı ile ilgili sanırım darboğaz sorunları var. Squad adlı oyunda RTX 2060 sahibi arkadaşım aynı yerde (1080p'de) 110 FPS alırken ben 85 FPS alıyorum. RAM iki adet 8 GB (3000mHz), işlemci Ryzen 5 2600 sanırım işlemcim kartı epey etkiliyor ancak bu kadar büyük bir fark olması normal mi? Ayrıca kartım oyunda sabit 60 derece civarında, böyle soğuk olması normal mi yoksa kart tam güçte çalışmıyor mu?

Son düzenleme:
2600 ve 6700XT acayip şekilde darboğaz yapar, arkadaşının işlemcisi 2060'ı besliyorsa normal gibi, ekran kartı sıcaklığı da tam kullanılamadığı için öyle.

Darboğaz vardır, %20 den az. RX serisi çok güç çekmediginden çok fazla ısınmıyor ama sizinki bu degerden düşük.

Darboğaz vardır, %20 den az. RX serisi çok güç çekmediginden çok fazla ısınmıyor ama sizinki bu degerden düşük.
Bu değerin düşük olması ne anlama geliyor?

2600 ve 6700XT acayip şekilde darboğaz yapar, arkadaşının işlemcisi 2060'ı besliyorsa normal gibi, ekran kartı sıcaklığı da tam kullanılamadığı için öyle.
Tam performans için hangi işlemciyi tavsiye edersiniz?

6700XT için 1080p yeterli. Darboğaz yapar o işlemci ile malesef. Aralarında çok fiyat farkı yoksa indirim bekleyip 5600x almanızı tavsiye ederim. Ekran kartı hangi markanın bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…