Sanırım Ekran Kartı Armor serisi ve SSD de SU630 veya SU650. Adata'nın o serisinde kronik sorun olduğunu okumuştum. Yani o seri piyasadan çıkmış da olabilir ama olmama ihtimali de var. Yani alabilirsiniz sorunlu çıkarsa iade edersiniz. Ama asıl sıkıntı anakart. Ryzen 5 ile A320 kullanılmaz. O anakartı B450 yapmalısınız. Ayrıca RAM de 2*8 Sual Channel olursa ve +3000MHz olursa tadından yenmez. Bu dediklerine uygun bir sistem almalısınız. Mümkünse link verin bu sistemi nereden alacağınız için.
Sanırım Ekran Kartı Armor serisi ve SSD de SU630 veya SU650. Adata'nın o serisinde kronik sorun olduğunu okumuştum. Yani o seri piyasadan çıkmış da olabilir ama olmama ihtimali de var. Yani alabilirsiniz sorunlu çıkarsa iade edersiniz. Ama asıl sıkıntı anakart. Ryzen 5 ile A320 kullanılmaz. O anakartı B450 yapmalısınız. Ayrıca RAM de 2*8 Sual Channel olursa ve +3000MHz olursa tadından yenmez. Bu dediklerine uygun bir sistem almalısınız. Mümkünse link verin bu sistemi nereden alacağınız için.
Çünkü Ryzen 5 B450 veya X470 gibi anakartlarda kendini belli ediyor. Birkaç ay önce bir arkadaşın hızı sabit kalmıştı mesela. Bu arada dual channel RAM ile düzgün sonuçlar alabilirsiniz Ryzen serisinde. Ayrıca SSD ve PSU değişmeli. Özellikle PSU canlı bomba.
Ryzen 5 serisi B450'den önceki çip setlerinde tam performans veremiyor ve çeşitli sorunlara yol açıyor. Hatta Recep Baltaş'ın da bir konuda Ryzen 5 ile A320 kullanıp sorun yaşayan bir arkadaşa "Bu öneriyi forumdan aldıysanız kullanıcı adı verin banlayalım." Dediğini okumuştum.