R5 2600 sistem BIOS Update sonrası UEFI kurulmuyor

sinan yaman

Kilopat
BIOSTAR X570 GTA anakart sahibiyim, 7 aydır R5 2600 işlemci ile kullanıyorum memnunum. Fakat, işlemciyi belki 3300 X veya 5000 serisine yükseltirim diye, en son sürüm BIOS'a yükselttim (

AGESA ComboAM4v2 PI 1.1.0.0C Güncellemesi (BIOS'u güncellemek için F12 Tuşunu kullanın)
32768 KB2020-11-04
Beta sürüm değil).BIOS güncellemesi ardından, sisteme başka bir sebepten virüs bulaştı diye bir SATA SSD diske UEFI kurulum yapmak istediğimizde olmadı. Klasik BIOS'la kuruluyor UEFI kurulum yapmak isteyince ekran kararıp kalıyor. Uzatmayayım, eski BIOS'u yedekten geri yükleyince, UEFI Win 10 yükleyebildik. Bu anakartın servisi neresi acaba? İşlemci yükseltirken oraya götüreyim. Anakart, RX 580 8 GB ekran kartı ve 16 GB RAM ile, en yüksek ayarlarda 1080P'de gayet iyi. Yorum ve önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS menüsünden Legacy modunu UEFI'ye ayarlayın. Genelde Secure Boot kapatıldığında seçim yapma imkanı verir.

BIOS menüsünden Legacy modunu UEFI'ye ayarlayın. Genelde Secure Boot kapatıldığında seçim yapma imkanı verir.
Hepsini yaptık, tecrübeli olmama rağmen profesyonel destek de aldım. Ama eski biosu geri yüklemeden uefi kuruluma geçmedi. Ya yeni bios sürümü sıkıntılı veya yeni nesil işlemciyi görmeden tam işlevsel çalışmıyor.

Hazırladığınız flash belleği UEFI'ye uygun hazırladınız değil mi? GPT bölümlemeyi seçtiğinize emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…