R5 2600 sistem siyah ekran veriyor ve fan hızı artıyor

Proflex

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1 yıldır oyun oynarken bilgisayarım aniden siyah ekran veriyor, siyah ekran verdikten sonra da kapatmak zorunda kalıyorum. Discord'da iken arkadaşlar ile oyun oynuyoruz ve aniden ekran gidiyor 4 5 saniyeliğine ekran gittikten sonra onların sesini duyabiliyorum daha sonra kapatmak zorunda kalıyorum bilgisayarı, başka yerlere konu açtım güç kaynağında sorun olduğunu söylediler, Frisby 600W'lik güç kaynağım var, emin olmak için Buraya da konu açmak istedim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemim: RX580 4 GB Sapphire, Frisby 600 Watt PSU, MSI X470 Gaming Plus anakart, 2x8GB Kingston RAM, AMD Ryzen 5 2600 işlemci.

Sorun çok çok büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı. Şimdilik hiç güç kaynağına odaklanmayın. Forumda amd siyah ekran hatası diye arattığınızda çıkan çözümleri deneyerek işe başlayın.. Özellikle rx580 i ekleyerek de aratabilirsiniz. Bir çok çözüm yolu karşınıza çıkacaktır. Örneğin ekran kartının frekansını düşürmek gibi.. Kolay gelsin..

Hocam ekran kartı aşırı ısındığı için kendini korumaya alıyor olabilir. ekran kartını temizleyin yada bilgisayarcıya götürün derim.

Hocam sıcaklıkla alakalı bir durum değil. Tipik amd'nin siyah ekran problemi, "siyah ekrana düşüyor sesler devam ediyor" diye yazın göreceksiniz yüzlerce aynı sorun karşınıza çıkacak. Özellikle Sapphire markasında da karşılaşılıyor.

Ekran kartım
Güç kaynağımın gücü yetmiyor olabilir mi ? Frisby güç kaynakları verdiği gücün %60 nı veriyor güç kaynağını değiştirince sorun geçer diyiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…