R5 2600 sistem takılma sorunu

saveturk

Centipat
Yer
merkür
Daha fazla  
Meslek
Corsair CMK16GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 16 GB 3000 MHz -1x
Sistemde durduk yerekasma saniyenın onda 2'si gibi dizt diızt gibi takılmalar oluyor ses dede oluyor bozuk ses CD'si gibi mausu çekerken bıle takılıyor, her zaman degıl tabı bazen durduk yere bazen oyunda 2 3 dakika sürüp gecıyor, gereksız lüzumsuz her şeyı sıldım kaldırdım antivirus yok, Win 7 64 kurdum sorun kalmadı stabil çalısıyor, ama busefer işlemcı guncelleme destegı yok dıyor arada bir.
Win 10 Pro 64 bt.
R5 2600 AMD.
B450 gigabyt.
Corseır 1X 16 GB RAM 3000 MHz.
Gigabyte 1660 Super ekran kartı.
240 SanDisk SSD.
FSP 500W GC kaynagı, tavsiyeniz nedır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu binlerce kullanıcı daha tam adam akıllı bulamamıştır bunu yaşayanlardan biri de bendim. Şuana kadar tecrübelerimden ve okuduklarımdan 3 tane şeyden birisi yapıyordur o takılmayı:
1) HDD sorunludur.
2) XMP açıktır.
3) PSU sorunludur.
Yapacağın şey BIOS'dan XMP açık ise kapatmak ve HDD'leri test etmek. Onlarda bir problem yoksa PSU kaynaklı sorundur.
Ben garantiye almak için eski HDD'mi çıkardım ve XMP kapattım. Daha sonrasında bir sorun yaşamadım.

BIOS güncellemeyi denediniz mi?
f 50 bios guncel ssd de sorun yok testler yaptım win7 de sorunsuz calısıyor
psu sıfır aldım yeni 500 fsp eskısı 350 idi fsp aynı ondada yapıyodu darbogaz mı oluyo acaba dedım 320 lıraya 80 + psu aldım yıne aynı

Anakartınızın tam adını bilmiyorum fakat F51 sürümü çıktı F50 2019 dönemine ait bir BIOS, 2020 olan F51'i yüklemenizi öneririm.

gigabyte b450s2h m atx anakart f50 kurulu suan f51 i kurup deneyım win 7 64 bit kurdum ssd ye suan takılma kasılma kalmadı arada bi işlemci icin sürücü bildirimi geliyor baska sıkıntı yok 7 için r5 2600 un destegı yok galıba
uyarı bu

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    50,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…