R5 2600 sistem yükseltmesi için öneriler

Bütçe
20000

Talha Günbaş

Kilopat
Selam arkadaşlar, uzun yıllar önce toplamış olduğum bir sistemim var yazımın sonunda belirteceğim. 2-3 senedir bana yetersiz geliyordu bende yükseltmeyi düşünmeye başladım. Aslında yükseltme derken zamanında çok yükseltmeye açık olan parçalar almamıştım. Bu yüzden sizlerin tavsiyesini bekliyorum. Benim sistemi topladığım zaman ile bu zamandaki parçalar teknolojiler çok değişmiş kısaca hakim değilim. Şu an kullandığım sistem özellikleri;

ASRock B450M anakart.
Ryzen R5 2600.
Sapphire RX580 Nitro.

RAM'lerin markalarını unuttum ancak 8 artı 8 olacak şekilde DDR4 3000MHz RAM'lar kullanıyorum.
Bunun dışında 1TB HDD, 1TB M.2 SSD ve sadece Windows kurulu olduğu 128'lik SSD'im var.
Aslında bu işi yapmak istememin asıl nedeni yakın zamanda Belçika'ya gideceğim. Ülkemizdeki bilgisayar parçalarındaki vergi durumunu çok bilmiyorum ama yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Bu yüzden kafamda oralardan ekran kartı almak yatıyor. Ancak işte sorun şu ki ne alacağım bilmiyorum. Düşüncelerimde kasanın içindeki depolama ve RAM birimlerini alarak kalan kısımlarını kardeşimin eski bilgisayarına montajlamak yatıyor. Bu durumda yeni bir işlemci anakart ve ekran kartına ihtiyacım var. Bütçe olarak hepsi için 20k düşünüyorum. Buraya kadar okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı