Çözüldü R5 2600 sistemde WattMan hatasının sebebi RAM'ler olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakkBeyy

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yaklaşık 1 yıldır Radeon WattMan mağduruyum ve ilk başlangıcından beri sürekli araştırdım. Ben size anlatayım uzun uzun lütfen bilen tecrübesi olanlar benim gibi bu sorunla yüzleşenlere derman olsun.
Şu anki güncel sistemim;
ASUS Prime A320M-R
Corsair Vengeance LPX 2400MHz CL16 2*8 GB RAM(kilit noktamız burası yazının devamında anlatacağım).
Ryzen 5 2600.
Sharkoon SHP650 V2 650W.
ASUS Radeon RX560 o4g EVO.
Kingston 480 GB SSD.
Adata 120 GB SSD.
1 TB hard disk.
Şimdi gelelim konumuza, benim eski parçalarım da Ryzen 3 1200 işlemci ve yukarıda yazmış olduğum RAM'in sadece 8 GB olanı vardı işlemciyi değiştirdim. RAM'a ise takviye 8 GB aldım. Ve olaylar ondan sonra patlak vermeye başladı ‘radeon WattMan'. Başta suçu ekran kartına attım herkes gibi hatta kart tamirden gelecek kargoda 20 Eylül de elimde olur. Teknik servisteki arkadaşlar kartta problem yok dediler. 3 hafta test ettiler oyun oynadılar. Sorun çıkmamış. Adamlar benim ekran kartımla sorun yaşadığım bütün oyunları oynamış, üstüne rank bile kastık dediler
benim sonradan aldığım RAM'in sadece versiyonu farklı bir tanesi versiyon 5.20 diğer versiyon 5.30. Sonra bunun hakkında forumlara girip araştırma yaptığımda birkaç kişinin bu sorun yüzünden benimle aynı şeyleri yaşadığını gördüm. Öncesinde PSU değiştim ve aklınıza gelecek her şeyi yaptım. Şu an aklımda sadece acaba RAM'den kaynaklı mı diye bir soru var. Bilgili abilerim, kardeşlerim lütfen beni aydınlatın. Ramlerimin resmini de bırakıyorum buraya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır hocam. Deneyip yazarsınız.
Versiyon 5.20 olan RAM'i 1. slota takıp en çok donan oyuna Forza'ya girdim 45 dk kadar sorunsuz oynadım. Ardından aynı RAM'i 2. slota taktım, oyuna girdim ve 10 dk sonra PC dondu kilitlendi. Sonra versiyon 5.30 olan RAM'i 1. slota taktım. 20 dakika oynadım hiçbir donma kasma problemi olmadı. Şu an PC'yi kapattım 5dk soğumasını bekliyorum 2. slota takıp tekrar oyuna gireceğim ama sonuç sanırım belli Anakart.
Tamamdır hocam. Deneyip yazarsınız.

Hocam sorunu buldum anakartta problem yok RAM'in biri arızaları sanırım. Arızalı RAM ile oynarken göz kırpması gibi milisaniyelik görüntü bozulmaları ve PC donmaları o yüzdenmiş, sabahtan beri test ediyorum. Kesin sonuca vardım.
Tamamdır hocam. Kit RAM almanızı tavsiye ederim. Daha stabil çalışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…