R5 2600 sisteme anakart mı alınmalı kasa mı?

Bütçe
3600

Kaawn

Centipat
Daha fazla  
Şu an kullanmış olduğum sistemde ki anakartım MSI B450M-A Pro Max. Normalde 4000MHz üstü destekliyor ama ben a-XMP açınca ve RAM'lerin 3200MHz yapınca mavi ekran aldığım için otomatik modda bırakıp, a-XMP'yi devre dışı bıraktım. Şu anki işlemcim ise Ryzen 5 2600 ve bunu Ryzen 7 5700X ya da 5 5600/5600x ile upgrade edeceğim. İki seçeneğim var. Ya anakartı ya da kasa mı değiştireceğim? Kasam Vento VG04F modeli. Kasanın önü temperli cam 320mm GPU desteği var. Kasanın bazı yerleri yamuk, ayağı yerinden çıkmış ve temperli camı tutan vidalar çok rahat bir şekilde yerinden çıkabiliyor. Bu yüzden temperli camı takmıyorum. Sizce anakartı mı yükselmeliyim, yoksa kasayı mı yükseltmeliyim?

Şu an anakart olarak aklımda MSI B450 Gaming Plus Max'ya da Gigabyte B550M-K var, kasa olarak Corsair 3000D düşünüyorum.

Anakartı yükseltmeyin DDR 4'e yatırım yapmayın. Şahsi fikrim öncelikle işlemciyi yükseltin. Isınma sorunu yaşamamak için kasanızın önündeki cam kısmı çıkarın ( Toz filtresi takabilirsin)

Anakartı yükseltmeyin DDR 4'e yatırım yapmayın. Şahsi fikrim öncelikle işlemciyi yükseltin. Isınma sorunu yaşamamak için kasanızın önündeki cam kısmı çıkarın ( Toz filtresi takabilirsin)
Kasamın ön camını değilde yandaki temperli camı çıkardım. Çünkü vidalar hiç güven vermiyor. Ayrıca ön cam kolay bir şekilde açılmıyor, açınca ise ramleri bilgisayar algılamıyor. Çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı