R5 2600 sisteme GTX 1070 yerine ekran kartı önerisi

trilebart

Hectopat
Katılım
28 Mart 2019
Mesajlar
15
Selamlar,
Ryzen 5 2600 kullanıcısıyım, mevcut ekran kartım GTX 1070. Bütçe ile alakalı sorunum yok, bana dar boğaz yaşatmayacak en iyi ekran kartı ne olur sizce RT destekli olması tercihim. Genellikle 3D render üzerine kullanacağım. Teşekkürler.
 
Bütçe sorunun yoksa RT destekli karta bir zahmet işlemci alırsın değil mi? O işlemci iyi değil çünkü.

Aklımda 3090 vardı fakat ekran kartı kullanılıyor render alırken.
RTX 3090 alacak bütçesi olup da işlemci alacak bütçesi olmayan birini ilk defa görüyorum. Tuhaf, işlemci değiştiremez misin yani?
 
Aklımda 3090 vardı fakat ekran kartı kullanılıyor render alırken. Calculator üzerinden baktığımda yaklaşık %32 performans kaybı olacağını söylüyor.
Yapacak bir şey yok işlemcin zayıf kalıyor, abanabildiğin kadar GPU'ya abanacaksın mecburen. Sağlam bir işlemci alana kadar idare eder.
 
Ekran kartı ile birlikte işlemci değiştirmeyi düşünmenizi öneriyorum.
R5 2600 kötü bir işlemci değil ancak almışken onu da satıp araya tavsiye etmemi isterseniz güzel bir işlemci sıkıştırabiliriz.
 

Şirket için alacağım bütçe sorunum yok evet ama yine de minimum harcama yapmayı tercih ederim. Tüm sistemi baştan dizmem gerekiyor muhtemelen dediğiniz yola gideceğim. Ryzen 9 5900X kıvamında bir işlemciye geçiş yapacağım daha düzgün bir anakart ile birlikte. Teşekkürler bu arada.

Tavsiye için teşekkürler.
 
Bir de Crosshair anakart çekin derim madem şirket alıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…