R5 2600 sisteme yükseltme önerisi

r.a.n.g.e.r

Hectopat
2019 da vatan üzerinden toplama bilgisayar aldım. Bilgisayarı yenilemeyi düşünüyorum. Kendimce birkaç parça seçtim, yorumlarınızı alabilir miyim arkadaşlar? Lütfen konuya bilgisi dahilinde olan kişiler yorum yapsın aşağıda tablonun karşısına değiştireceğim ürünleri gösterdim, daha iyi bir şekilde fiyat performans alabileceğim ürünler varsa önerirseniz sevinirim.

Not: Bilgisayarı yayın için yenileyeceğim.

Sistemim;
AMD Ryzen 5 2600
ASUS ROG STRIX RX570
ASUS Prime A320M-K Değiştirmek istediğim anakart
G.Skill 3200 MHz 8 GB kamuflaj - RAM Eklemek istediğim
Toshiba OCZ 480GB TR200 555/540 - SSD.
Frisby 650W - Değiştirmek istediğim gaming kasa
LG 22MK400-H 1ms 75 Hz - Gaming monitör Ekstra almak istediğim monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten daha ucuza almak varken vatandan almak mantıklı değil.
Toplam bütçen ne kadar?
Anakart: MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ram: Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL16 BL2K8G36C16U4BL Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Monitör: AOC 24G2U 24" 1ms Full HD IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasa yerine işlemciyi güncelleyebilirsin. Tam bütçeni söylersen işlemci önerebiliriz.

@Indra128 Yalnız, R5 2600 işlemci B550 de çalışmayabilir. 3000 serisi (G olmayan) işlemcilerden düşük işlemcilerde B550 destek sunmuyor. (Bazı işlemcileri çalıştirabilenler olmuştu tabii) Bu bilgi önerdiğiniz anakartın sitesinde de mevcut.

Bence önce monitörünü yenile.
Rampage yerine ASUS monitörlere bakabilirsin.
Sonra RAM anakart diye gidebilir liste.

Evet haklısınız, 3000 serisi öncesinini desteklemediğini unutmuşum.

seçtiğim parçaların fiyatlarına göre bütçemi anlayabilirsiniz. Net rakam istiyorsanız maksimum 6-6.5 bine monitör dahil ram,anakart yenilemek istiyorum.

Vatan'dan alma. Çok daha güzel sistemler alınır. Sağlam kazık yersin.

Bence önce monitörünü yenile.
Rampage yerine ASUS monitörlere bakabilirsin.
Sonra RAM anakart diye gidebilir liste.

monitörüm aslında şuan idare ediyor. 1ms 75 hz işimi görüyor fakat tam performansından memnun değilim.
Vatan'dan alma. Çok daha güzel sistemler alınır. Sağlam kazık yersin.
bunu neye göre söylediniz? mesela konuya yazdığım anakart modelinin fiyatını araştırdım, itopya ile vatan arasında 30 tl fark var ama dediğin kadar "kazıklanma" olacak kadar fiyat farkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…