R5 2600 sistemi Intel'e çevirmek

Dr.Mellon

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 8 aydır kullandığım sistemimi Intel'e çevirmek istiyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. 14 - 15 yılldır Intel kullanan biri olduğum için yıllanmış laptopumu satarak AMD sistemi toplayıp şansımı AMD ile denemek istedim ama pek istediğim gibi olmadı bazı eski oyunları oynamakta sıkıntı yaşıyorum Knight Online gibi tek çekirdek gücü isteyen oyunlarda FPS yok denecek gibi oynanmıyor yine biraz ileriye dönük beni uzun yıllar götürecek değişiklikler yapmak istiyorum sizlerin yardımıyla önümüzdeki günlerde değişim yapacağım. Aklımda i5 10600 veya 10600K serisi ve RTX 2060 Super var ama anakart için ne kullanabilir bir fikrim yok. Altta belirttiğim sistemim üzerinden bu 3 parçayı değiştirsem yeterli olur mu yoksa değiştirmem gereken başka bir şey var mı? Sizlerin yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Şu anki sistemim;
Gigabyte B450M S2H.
Ryzen 5 2600.
Sapphire Nitro+ RX590 Gold Edition.
Team t-Force Delta RGB 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz.
Adata SU630 480GB 520MB-450MB/s SATA3 SSD disk.
Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s sabit disk.
Frisby FR-PS6580P 650W 80 Plus 12cm fan Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha çok amd ile ilgilendiğim için intel destekleyen anakartlar hakkında bilgim yok fakat sadece knight online mı oynuyorsunuz? Bütçeniz nedir? İntele geçecekseniz 10. Nesilden aşşağı düşmeyin.

Daha çok amd ile ilgilendiğim için intel destekleyen anakartlar hakkında bilgim yok fakat sadece knight online mı oynuyorsunuz? Bütçeniz nedir? İntele geçecekseniz 10. Nesilden aşşağı düşmeyin.

Sadece knight online değil yeni nesil oyunlarıda oynamak istiyorum ayrıca adobe ürünleri içinde kullanmak istiyorum bütçem en fazla 6000TL

Bence R5 3600X gibi tek çekirdek performası optimize edilmiş bir işlemci alsan daha iyi olmaz mı?

Evet ilk bunu düşündüm ve yapmak istedim ama baya araştırmama rağmen çoğu kişi bu işlemcinin güzel ve bu oyunda fps arttırdığını vurgulamış ama istenildiğinde kanıt sunan kimse olmamış vede olmuyor sadece arttığını söylüyolar bende daha fazla masrafa girmek istemiyorum sadece işlemci değiştirmek istedim ama işimi şansa bırakmak istemiyorum artık bundan dolayı intele çevirmek istedim parçaları değiştirebileceğim miktarda kredi çekip uzun süre daha değişim yapmadan intel kullanmak istiyorum.

Son düzenleme:

Çok belalı bir sistem olmuş açikcasi. Sorunlu seriden bir SSD, Frisby PSU, RX 590. 2600'ün tek çekirdek gücü biraz düşük ama oynatmayacak kadar olmamalı başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Sorunuza gelirsek Intel'e çevirmektense elinizdeki kaliteli anakartı değerlendirip 3300X gibi gecikme değeri düşük tek çekirdeği Intel ayarında bir işlemci almak daha mantıklı. Eğer daha fazla çekirdek isterseniz 3600 tercih edilebilir.

Bu sistem de sorun yaşamadınız mı hiç? SSD kronik sorunlu frispy PSU zaten bir bela RAM'ler bilemedim. Sorun sistemsel olabilir mi acaba tanıdığım biri AMD kullanarak Knight oynuyor çok da güzel diyor.

SSD ile ilgili bir probleminiz olabileceğini düşündünüz mü hiç?
SSD ile ilgili bir problemim yok gayet hızlı

Arkadaşımın tavsiyesi ile hazır sistem aldım ama pişman oldum şansımı amd den yana kullanmak istemiyorum tekrar intel almayı düşünüyorum.

Bu sistem de sorun yaşamadınız mı hiç? SSD kronik sorunlu frispy PSU zaten bir bela RAM'ler bilemedim. Sorun sistemsel olabilir mi acaba tanıdığım biri AMD kullanarak Knight oynuyor çok da güzel diyor.
Diğer oyunlarda ve genel kullanımda bir problem yaşamadım yazması ve okuması gayet hızlı SSD yani demek istediğim de buydu birileri hep amd ile gayet hızlı oynuyor ama kanıt sunan yada sunabilen yok olsa amd üzerinden yükseltme yapacaktım.

Arkadaşımın tavsiyesi ile hazır sistem aldım ama pişman oldum şansımı AMD'den yana kullanmak istemiyorum tekrar Intel almayı düşünüyorum.

Siz bilirsiniz zaten karar vermişsiniz ama 3. nesil Ryzen'lerin 1 ve 2 gibi olmadığı aklınızda bulunsun. Intel tarafinda 10400F bakabilirsiniz.

Siz bilirsiniz zaten karar vermişsiniz ama 3. nesil Ryzen'lerin 1 ve 2 gibi olmadığı aklınızda bulunsun. Intel tarafinda 10400F bakabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim ryzenın yeni işlemcileri için bilgim var tek çekirdekli olarak baya hızlı olsada oyun eski ve genellikle intel + nvidia uyumlu olduğu için almak istemiyorum. Yeni kararımla sıfır kasa toplayacak gibiyim önümüzdeki günlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…