Furkanglgn
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Makine Teknikeri
- RAM
- Team T-Force Zeus 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 DDR4 Gaming Ram
- SSD veya HDD modeli
- James Donkey 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn
- Ekran kartı
- XFX AMD Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB
- Anakart
- Asus TUF B450M-Plus Gaming
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz
Efendim merhabalar. Açıkçası sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Donanımsal mı yazılımsal mı konusunda hatta sorunun ne olduğunu bile bilmiyorum. Kısa size durumu şöyle açıklayim. Bilgisayarımı gündelik kullanırken herhangi bir anda ekran donuyor ya da siyah ekran oluyor. Ama kasam hala çalışmaya devam ediyor. Lakin klavyemin ışıkları yanıp yanıp sönmeye başlıyor ve kulaklığımın mikrofonundaki ışık sönüyor. Bilgisayarım kapatılamaz hale geliyor. Yani kapatılamazdan kastım şu açma, kapama tuşlarına basılı tutuyorum bilgisayarım kapanmıyor reset tuşuna basıyorum bilgisayarım yeniden başlatılmıyor. Sadece arkadan PSU'nun güç şalterini kapatınca kapanıyor. Bunu 2 kere yaptı ilk seferinde ekran dondu, sonra ki seferinde ise ekran karardı. 2. kez olduğunda bir video kaydı aldım. (Ortalığın dağınıklığı için özür dilerim.) Bunu size atıyorum. Galiba donanımsal bir sorun düşünceme göre tüm yapabileceğim testleri yaptım. OCCT'den ekran kartı testi + HD Tune'dan SSD testi + Memtest86 ile RAM testi + defalarca ekran kartı Driver'ını DDU ile güvenli modda silip geri yükledim. Ama bu hatayı şu geçtiğimiz iki gündür alıyorum. Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
[Not : Bilgisayarım donduğunda mavi ekran vermiyor hattaa minidump dosyasına mavi ekran girdisi bile oluşmuyor.]
Video linki:
[Not : Bilgisayarım donduğunda mavi ekran vermiyor hattaa minidump dosyasına mavi ekran girdisi bile oluşmuyor.]
Video linki: