R5 2600 sistemi kullanırken ekran kararıyor ve bilgisayar kapanmıyor

Furkanglgn

Hectopat
Yer
Seyhan/Adana
Daha fazla  
Meslek
Makine Teknikeri
RAM
Team T-Force Zeus 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 DDR4 Gaming Ram
SSD veya HDD modeli
James Donkey 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn
Ekran kartı
XFX AMD Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB
Anakart
Asus TUF B450M-Plus Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz
Efendim merhabalar. Açıkçası sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Donanımsal mı yazılımsal mı konusunda hatta sorunun ne olduğunu bile bilmiyorum. Kısa size durumu şöyle açıklayim. Bilgisayarımı gündelik kullanırken herhangi bir anda ekran donuyor ya da siyah ekran oluyor. Ama kasam hala çalışmaya devam ediyor. Lakin klavyemin ışıkları yanıp yanıp sönmeye başlıyor ve kulaklığımın mikrofonundaki ışık sönüyor. Bilgisayarım kapatılamaz hale geliyor. Yani kapatılamazdan kastım şu açma, kapama tuşlarına basılı tutuyorum bilgisayarım kapanmıyor reset tuşuna basıyorum bilgisayarım yeniden başlatılmıyor. Sadece arkadan PSU'nun güç şalterini kapatınca kapanıyor. Bunu 2 kere yaptı ilk seferinde ekran dondu, sonra ki seferinde ise ekran karardı. 2. kez olduğunda bir video kaydı aldım. (Ortalığın dağınıklığı için özür dilerim.) Bunu size atıyorum. Galiba donanımsal bir sorun düşünceme göre tüm yapabileceğim testleri yaptım. OCCT'den ekran kartı testi + HD Tune'dan SSD testi + Memtest86 ile RAM testi + defalarca ekran kartı Driver'ını DDU ile güvenli modda silip geri yükledim. Ama bu hatayı şu geçtiğimiz iki gündür alıyorum. Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
[Not : Bilgisayarım donduğunda mavi ekran vermiyor hattaa minidump dosyasına mavi ekran girdisi bile oluşmuyor.]
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşİm diski temizlemeyi denedin mi eğer olmazsa bilgisayara virüs bulaşmış olabilir ya da ekran kartlarında sorun olabilir bence bir bilgisayarcıya göstermen gerek kasanda donanımsal bir sorun var olabilir.

Öncelikle dönüşün için çok teşekkür ederim. Bilgisayarım'da herhangi bir virüs bulundurmuyorum. Bunun kontrollerini yapıyorum Ekran kartım'da bir sorun yok Driver'ını güncelledim ve bununl ilgi zaten birkaç konu açtım ve çok yardımcı oldular. Disk'i temizlemeyi düşünüyordum bir format atmayı planlıyordum ama birkaç kullanıcı arkadaş bana bazı güncellemelerimi yapmamı söylediler ve yaptığımdan beridir hiçbir sorunla karşılaşmadım Allah'a şükür. Donanımsal olarak düşünüyordum bende ama her şeyi Test'e soktum bir sorun çıkmadı. Tüm Driver'ları güncelledikten sonra bir sorun olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı