Merhaba, bundan yaklaşık 2 gün önce (Windows 10'daydım) Assetto Corsa oynarken bilgisayarım dondu ve kendi kendine kapandı. Birkaç kez sadece BIOS ekranına vs. girmek için tuşa tıklanan ekrana geldi ve kendini yeniden başlattı. Kendim kapattım ve 30 dakika boyunca hiç ellemedim. Tekrar açtığımda ise "reboot and select proper boot device or insert boot Media in selected boot device and press a key" hatasıyla karşılaştım. PC'yi tekrar kapatıp BIOS'a girdim ve ayarlarımın sıfırlandığına dair bir uyarı aldım. Ayarlarımı yaptım ve düzeldi. Sonra tekrar bir oyuna girdiğimde aradan 10 dakika geçmeden kendi kendine kapanıp aynı olay yaşanıyordu. Dün format attım Windows 11'e geçtim. Oyunlarımı yükledim. Bu sefer de aynı şekilde 10 dakika geçmeden mavi ekran alıyorum. Mavi ekran veriyor belki 1 saniyeden de kısa bir süre "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" hata kodunu gösteriyor ve hızlıca yeniden başlıyor. Yeniden başlayınca beni BIOS'a atıyor bazen "reboot and select proper device..." hatasıyla karşılaşıyorum ama her zaman BIOS'a atıyor hiçbir şey yapamdan sadece save and Exit'e tıklayıp çıkıyorum ve normal bir şekilde PC açılıyor. Bu olay Valorant'ta olmuyor. Valorant, Assetto Corsa ve F1 22'de deneme şansım oldu birkaç saat sonra GTA 5'te deneyeceğim. Valorant'ta mavi ekran vermiyor sadece AC ve F1 22'de veriyor. Minidump dosyası oluşmuyor. Üstteki konuyu ve konudaki yanıtı inceledim.
Ayrıca belirteyim: Valorant M2'de diğer oyunlar HDD'de.
HDD'de olan CS:GO'yu normal bir şekilde oynayabildim. Ayrıca HD Tune Pro'da yaptığım error scan de tamamen yeşildi.
F1 22'yi C diske atıp denedim yine aynı şeyi yaşadım. Sanırsam sorun disk ile alakalı değil. En azından HDD ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Gece formatala tekrar Windows 10'a geçtim, olmadı. Amd Software'ın eski sürümüne geçtim, olmadı. Neyde hata varsa artık kafayı yiyeceğim. İnternette gördüğüm neredeyse her çözümü denedim. Valorant ve CS:GO'ya girebiliyorum sorunsuz oynayabiliyorum ama F1 22, Assetto Corsa, GTA 5'te saçma bir şekilde 5 dk sonra mavi ekran yiyorum. Minidump bırakmıyor. Ben mi salağım da doğru şekilde aramıyorum anlamıyorum.
Bir ayar yaptım, bu sefer mavi ekran yediğimde hemen geçmedi aksine "Whea Uncorrectable error" hatasıyla birlikte %0'da kaldı kendim kapatıp açtım. Aynı şekilde biosa vs. attı.