R5 2600 stok fanla O.C yapmak

iCommen

Kilopat
Gerekli mi bilmiyorum. Performans artışı sağlar mı, sağlamaz mı pek fikrim yok. Lakin stokta 3.4 GHz çalışan işlemcimi, BIOS üzerinden 3.9 veya 3.8 alsam sorun yaşar mıyım? Ve bir etkisi olur mu?
Şu an da asasin Creed Syndicate oyununda 52 53 derecelerde takılıyor işlemcim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 3-4 FPS kazandıracak bir işlem. Stok soğutucu ile çok yüksek sıcaklıklara ulaşır. Yıpratmayın bence işlemciyi. Artacak performans için ekran kartının ne olduğu önemli.

CPB açabilirsin, bir problem yaratmaz. Performans artışı yaşarsın. Oyundayken sıcaklığı kontrol et, kasa hava akışı iyiyse çok ısınmaz zaten. CPB'yi sıcaklığa göre açık ya da kapalı tutarsın.

Oyunlarda sizi kısıtlayan bileşen işlemciyse, hiç kuşkusuz overclock sonrası performans artışı sağlanır. Büyük fark olacağını düşünmüyorum, en iyisi deneyip görmek.

En fazla 3-4 FPS kazandıracak bir işlem. Stok soğutucu ile çok yüksek sıcaklıklara ulaşır. Yıpratmayın bence işlemciyi. Artacak performans için ekran kartının ne olduğu önemli.
3-4 FPS içinse gerek yok sanırım. İmzamdaki sistem güncel hocam, rx590 kullanıyorum.
Kasa hava akışım güzel, çok ısınan bir bileşenim yok dediğiniz olayı deneyebilirim sanırım.
Oyunlarda sizi kısıtlayan bileşen işlemciyse, hiç kuşkusuz overclock sonrası performans artışı sağlanır. Büyük fark olacağını düşünmüyorum, en iyisi deneyip görmek.
Herhangi bir oyunda kısıtlama yaşamadım, işlemcim zaten uyuyor nerdeyse tüm oyunlarda %25 40 arası kullanım seyir ediyor. Fakat performans artar mı diye yapasım geldi.
3.9 GHz 1.225 voltaj ile dene stok soğutucu yeterli gelmesi lazım.
Voltaj olayından anlamıyorum, ama deneyebilirim sanırım.

Stok soğutucu ile OC önerilmemekte. Ek olarak işlemcinize OC yerine turbo boost özelliğini açın. Frekans yükselecektir.

Cpb yi açtığında 3.7 3.8 GHz olur voltaj da 1.3 üzerinde olur hiç mantık değil elle 1.225 volt kendin ayarlasan daha stabil ve mantıklı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…