R5 2600 Turbo frekansta çalışmıyor

chalr

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
B450 M K
Merhaba, Ryzen 5 2600 işlemciye ve RX 6600 ekran kartına sahibim. Sorunum başlıkta da yazdığı gibi Turbo frekansını görememem. Soğutma olarak da Snowman M200 kullanmaktayım. Son zamanlarda işlemcim 65 ile 73 derece arasında geziyor, tabii bu eskiden daha azdı, havanın sıcak olması ve soğutma bakımını yapmamam ile alakalı. Fakat daha azken de Turbo frekansı göremiyordum. Diğer konulara baktığımda, gerek olmadığı zaman bu frekanslara çıkmaz demişler fakat tam olarak ne zaman çıkması gerekiyor ki? Bazı oyunlarda işlemcim ekran kartımı tam anlamıyla beslemekte sorun çıkarıyor. Örnek olarak Last of Us, Cyberpunk, RDR2 gibi oyunlarda daha Turbo frekansını göremedim. Turbo frekans 3.9 olduğu halde en fazla 3.675 falan gördüm. Elle undervolt, overclock yapmayı da denedim ama onlarda da sonuç beklediğim gibi olmadı. Overclocku bırakın kendi voltaj ayarlarında kendi Turbo frekansını bile göremedim.

Sonradan YouTube'da birkaç teste baktım ve işlemcilerin aşağı yukarı benimki gibi, 3.7 gibi frekanslarda çalıştığını gördüm. Acaba bu turbo frekans tek çekirdek için olabilir mi? 3.9da çalışmaması normal mi yani?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı