R5 2600 ve GTX 1050 Ti sistem açılmıyor

SefaUcak

Centipat
Sistem şu şekilde:
ASUS Prime A320M-K.
ASUS STRIX GTX 1050 Ti 4 GB.
Ryzen 5 2600.
RAM 8 GB 2133.
1TB HDD.
500W PSU.
İyi günler öncelikle arkadaşlar problemim şu bilgisayarımı bir gün akşam kapattım diğer gün açmaya çalıştığım da açılmadı nedense daha sonra belki kablodandır dedim değiştirdim nasıl olduysa düzeldi ama şöyle ekrandaki yazılarda gölgelenmeler falan falan görüntü kalitesi daha kötüydü yani 2-3 gün sonra ise hiç görüntü gelmemeye başladı bir bilgisayarcıya götürdüm sıkıntı anakartında falan olabilir dedi anakartı garantiye yolladım işlemci soketinde sıkıntı var dediler yaptırdım. Geldiğinde ise sorun yine aynıydı kasa çalışıyor monitörde sıkıntı yok ama görüntü gelmiyordu hiçbir şekilde daha önce onboard çalıştırmayı denedim öyle de çalışmadı biraz rahatladım ekran kartında değildir belki sıkıntı diye RAM'i başka bilgisayarda denedim onda da sıkıntı yok işlemciye gelecek olursak biraz araştırdım kimisi işlemci bozuksa BIOS ekranı gelir diyor kimisi gelmez diyor bende ayrı ayrı hepsine boşuna para harcamak istemiyorum işlemci bozuksa açılır mı bu PC BIOS ekranı gelir mi lütfen bir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle R5 2600 içinde görüntü birimi yok. Anakart üzerinden görüntü alamazsınız. Bahsettiğiniz olaylar sonucunda ekran kartınızda sorun var gibi geldi bana.

Hocam peki işlemcide sorun olup olmadığını ancak başka işlemci deneyerek mi öğreniriz ve işlemci bozukken PC BIOS ekranına kadar gelir mi? Onu bilmiyorum ben tam olarak da.

İşlemcide sorun olunca BIOS ekranının geleceğini düşünmüyorum mantık olarak düşünürsek herhangi bir işlem birimi olmayınca veri yolu olmayacağı için gelmez diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı