Çözüldü R5 2600 ve GTX 1660S sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ülker67

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle, bilgisarımda mavi ekran sorunu var YouTube'da videonuzu gördüm burada yazmaya karar verdim PC daha sıfır 4 günlük toplama PC birkaç tane oyun yükledim FPS testi yapmak için Warzone CS:GO Valorant Payback gibi ilk başta gayet açılıyordu oyunlar sonrada oyunlarda hata almaya başladım daha sonradan da mavi ekran hatası vermeye başladı oyunlara girmeye çalıştığım zaman, internette bazı yöntemler denedim olmadı hiçbiri sistemim aşağıdadır.
İşletim sitemi Windows 10 Pro deneme sürümü.
İşlemci Ryzen 5 2600 3.40 GHz 6 çekirdek.
Ekran kartı MSI NVIDIA GTX 1660 Super Ventus OC 6 GB.
Anakart MSI B450A PRO Max 3466 MHz OC M.2 AM4 mATX.
RAM GeIL 16 GB (2x8) Evo X RGB AMD Edition 3600 MHz CL18.
GeIL 512 GB SATA SSD.
Güç kaynağı Power Boost 550W Fury 80+
Bu da minidump dosyasıdır minidub.rar
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Ş.

Merhabalar BIOS güncel demiştim yalnız BIOS bir alt versiyonunu kullanıyorum son numarası 36 olan 39 olan güncellemesini yayınlamışlar MSI B450M'a Pro Max anakart DDU programı ile sildim ekran kartını yeniden başlatıp tekrar verdiğiniz linki kullandım hata veriyor kendi sitesindeki güncel ekran kartını indirdim onda da error veriyor şu an işteyim sabah bakacağım önerdiğiniz bir şey var mı format atmak istemiyorum açıkcası gerekliyse onu da yaparım problem değil en son çare format bilginize.

İyi akşamlar işe giderken sistem geri yüklemeye aldım PC'yi 2 gün öncesine şu an abim bir problem olmadığını söylüyor oyunları falan açıyormuş hata falan almamış 2 gün önce MSI Afterburner programını yüklemiştim FPS göstergesini açmak için oradaki fan hızını yükseğe çekip tekrar indirmiştim ondan sonra hatalar gelmeye başladı PC'de büyük ihtimal MSI Afterburner programı yazılımsal olarak PC'yi bozdu desteğiniz için teşekkür eder iyi forumlar diliyorum.
Memtest86 testi yani RAM testi uygula. Sonuçları bizle paylaş. XMP kapalı yapmayı unutmayın.

Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

"sfc /scannow" rehberini uygula.

SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü güncelle.

En başta DDU ile var olan sürücünü sil. Sonra aşağıda verdiğim sürücüyü indir.

DDU rehberi.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

Sürücü.

BIOS güncelleyin.

Galiba bir ağ kartın var. Ağ kartın sürücülerini güncellemek için donanım kimliğini paylaşman gerekiyor.

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

Yonga setini güncelle. Aşağıya rehber videosunu bırakıyorum. Onu izleyerek yapabilirsin bence.

AMD Yonga Seti Sürücüsü Kurulumu - YouTube

Son düzenleme:

Merhabalar öncelikle yardımın için teşekkür ediyorum Memtest86 programını şimdilik kullanmadım işe gideceğimden dolayı vaktim kısıtlı ama başka zaman deneyeceğim SFC scannow u denedim hata aldım sanırım hata ektedir
Verdiğiniz linkteki ekran kartı güncellemesini denedim hata verdi oda resimde ektedir DDU rehberini okudum oradan önce silip sizin verdiğiniz linkteki ekran kartı güncellemesi olmadı maalesef
BIOS güncel durumdadır 3600 MHz frekansda çalışmakta
Yonga setini güncelledim yine de 1 soru işareti var orada çözemedim ilginiz için teşekkürler

Dosya Ekleri

• sfc scannow.png
    496 KB · Görüntüleme: 43
  • başarısız ekran kartı.png
    732,4 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    657,4 KB · Görüntüleme: 37
İlk öncelikle "sfc /scannow" komutu işe yaramış. Hatalı dosyaları düzeltmiş.

Siz işten gelin teker teker açılayacağım. Şu an benim acil bir işim çıktı o yüzden diyorum.
Ekran kartı kurulumu nasıl başarısız oluyor onu anlayamadım.

Yonga setinin sürücüsü aşağıya bıraktığım linkte var. Aynı Technopatın videosu gibi.

2.10.13.408 bu sürücüyü indirin.

Son düzenleme:
Ş.

Merhabalar BIOS güncel demiştim yalnız BIOS bir alt versiyonunu kullanıyorum son numarası 36 olan 39 olan güncellemesini yayınlamışlar MSI B450M'a Pro Max anakart DDU programı ile sildim ekran kartını yeniden başlatıp tekrar verdiğiniz linki kullandım hata veriyor kendi sitesindeki güncel ekran kartını indirdim onda da error veriyor şu an işteyim sabah bakacağım önerdiğiniz bir şey var mı format atmak istemiyorum açıkcası gerekliyse onu da yaparım problem değil en son çare format bilginize.

İyi akşamlar işe giderken sistem geri yüklemeye aldım PC'yi 2 gün öncesine şu an abim bir problem olmadığını söylüyor oyunları falan açıyormuş hata falan almamış 2 gün önce MSI Afterburner programını yüklemiştim FPS göstergesini açmak için oradaki fan hızını yükseğe çekip tekrar indirmiştim ondan sonra hatalar gelmeye başladı PC'de büyük ihtimal MSI Afterburner programı yazılımsal olarak PC'yi bozdu desteğiniz için teşekkür eder iyi forumlar diliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…