R5 2600 ve GTX 950 sisteme yükseltme önerisi

hayrettinkrnz

Femtopat
Daha fazla  
Şu an kullanmakta olduğum bir bilgisayar var, ekran kartı son sistemden söktüğüm parça, biraz daha güncellemeyi düşünüyorum. Sistem bileşenlerini yazıyorum, dediğim kısımlarda yardımcı olursanız sevinirim:

• Kasa: Sharkoon LIT-100
  • Güç Kaynağı: XPG Pylon 750B-BKCEU 750W 80 Plus Bronze 120mm Gaming Power Supply
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B450 Plus
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • RAM: Goodram 8 GB 3600 MHz IRP3600D4V64L18S/8G → 8x2 = 16 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 950
  • SSD: Twinmoss TM256GHUGL 256 GB (580/550 MB/s 3D NAND SATA)
  • Monitör: Samsung LC27F391FHMXUF

Aklımdaki planlar:

• İşlemciyi Ryzen 5 5600 veya 5600X ile değiştirmek (gerek var mı, yok mu emin değilim).
  • Ekran kartı kesin değişecek.
  • SSD yerine forumda sordum, 3000 bandı veya yakınına önerilecek 1 TB SSD için “Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD” önerdiler, bu benim de kafama yattı. Bu SSD hakkında ne diyorsunuz?
  • İşlemciyi değiştirmeli miyim?
  • Ekran kartı olarak ne almalıyım?
  • Başka değiştirmem gereken bir şey var mı?

Fiyat/performans en mantıklı öneri ve fiyatına göre diğer ürünlere kıyasla mantıklı olanı söylerseniz sevinirim.

Soğutucu kısmında da aklımda şu ürün var:
Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

Kasama sığar mı emin olamadım. Sitesine bakılırsa sığar gibi ama 4 mm fark var arada, emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Aklımdaki planlar:

• İşlemciyi Ryzen 5 5600 veya 5600X ile değiştirmek (gerek var mı, yok mu emin değilim).
5600 ve 5600X arasında uçurum bir fark yok, muhtemelen 5600 daha uygundur o yüzden 5600.
  • Ekran kartı kesin değişecek.
R5 5600 yaparsan RTX 4060'a kadar gideri var, belki 4070.
  • SSD yerine forumda sordum, 3000 bandı veya yakınına önerilecek 1 TB SSD için “Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD” önerdiler, bu benim de kafama yattı. Bu SSD hakkında ne diyorsunuz?
Senin anakartın PCIe 3.0. Gen4 SSD almak gereksiz olur. Fiyatı uygunsa alınabilir tabi ki, takarsın Gen3 hızında kullanırsın.
  • İşlemciyi değiştirmeli miyim?
Evet.
  • Ekran kartı olarak ne almalıyım?
Bunu yukarıda belirttim.
  • Başka değiştirmem gereken bir şey var mı?
Goodram gibi saçma sapan markaları kullanmak yerine 2*16GB RAM yaparsan daha hoş olur. 16 GB RAM bile artık yetersiz. Marka olarak GSKILL, Kingston, Corsair, Crucial seçebilirsin.
Kasaya sığıyorsa güzel seçim.

Yalnız bir durum var:
BIOS güncel değilse eğer güncellemen gerekir, güncellemezsen işlemcin çalışmayabilir.

Eski işlemciyle güncelleyip, yeni işlemciyi takarsın.

Ekran kartı olarak RX6600 en F/P ekran kartı ikinci elde.

Goodram gibi saçma sapan markaları kullanmak yerine 2*16GB RAM yaparsan daha hoş olur. 16 GB RAM bile artık yetersiz. Marka olarak GSKILL, Kingston, Corsair, Crucial seçebilirsin.
GOODRAM saçma sapan bir marka sayılmaz. G.Skill, Kingston gibi o seviyeye uygun giriş seviyesi Hynix çip kullanıyor. Üst seviye ürünleri de var. OC için sağlam çipli modelleride bulunuyor.

SSD konusunda da güzel modelleri var.
Hikvision gibi marka değil PC dalında.

Şahsen önermiyorum. Öyle diyorsan öyle olsun yine de.

Mevcut işlemciniz ile ufak darboğaz yapsa da RX 6600 kullanabilirsiniz. Bütçeniz varsa 5600 + 6700 XT - RTX 3070 gibi bir kart eklemenizi öneririm. Daha da bütçeniz varsa 6900 XT veya 3080 Ti ekleyip 1440P oyun oynayabilirsiniz. PSU anakart ve RAM bana yeterli geldi.

Ryzen 5 5600 olabilir X modeli arasında uçurum bir fark yok kardeşim. Ekran kartı için bütçe meselesi bu 3060 olabilir 6600 6700 XT olabilir bütçene kalmış daha az diyorsan daha ucuz kartlarda var.

R5 5600 ve eğer bütçeniz yeterse 7900GRE yetmezse 6600 XT.

Dikkate alacağım teşekkürler SSD forumda önerdikleri iyi mi fiyata göre sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…