R5 2600 ve RTX 2060 sistem AC Odyssey Düşük GPU Kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Hollewache

Hectopat
En yüksek ayarlarda düşük GPU kullanımı yaşıyorum, daha doğrusu GPU kullanımı böyle olmamalı diye düşünüyorum. Sistemim: Zotac RTX2060, Ryzen 5 2600, Adata XPG 2x8 3000MHz RAM, B450M S2H, Corsair VS550 80+.Ekran kartı, Windows, BIOS güncel. Oyun da orijinal.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hollewache, RAM'ler standart 2133 Mhz hızında çalışıyor olabilir, mümkünse XMP ayarının aktif olduğunu ve belleklerin 3000 Mhz'de çalıştığından emin olun derim. Ryzen sistemlerde GPU kullanım oranına etki eden, performansa doğrudan katkıda bulunan parametrelerden biri, kontrol etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

BIOS üzerinde XMP profili açık, görev yöneticisinde de 3000Mhz yazıyor.

@Hollewache, BIOS sürümünüz güncel değilse son sürüme yükseltin derim, ek olarak güncelleme sonrası XMP ile RAM'leri yeniden 3000 Mhz'e çıkararak SMT ve CPB modunun açık, SVM modunun ise otomatik ayarda olduğundan emin olun. Bu işlemler sonrası şu an için en stabil olan Windows sürümü olan ver.1909'a temiz kurulumla geçiş yaparak aşağıdaki anakartın resmi sitesinden sürücüleri indirmeyi ihmal etmeyin. Ek olarak Nvidia'nın bir önceki yayınlamış olduğu sorunsuz 446.14 sürümünü yükleyerek bir daha denemenizi öneririm.

B450M-S2H DESTEK: B450M S2H | Anakart | GIGABYTE

446.14: https://tr.download.nvidia.com/Windows/446.14/446.14-desktop-win10-64bit-international-whql.exe

1909 sürümünde de aynısı oluyordu. BIOS sürümüm F51e, BIOS'ta CPB ''açık'' ayarı yoktu, ''otomatik'' ve ''kapalı'' vardı. Birazdan diğer BIOS ayarlarına bakacağım. @Jonathan North hocam ben temiz kurulum yaparken diski biçimlendirmeyi unutmuştum, acaba bir şeyler kalmış olabilir mi? Yani hala sorunu devam ettiren şeyler. Ayrıca BIOS ayarlarını yaptım, tekrar oyuna girdim değişen bir şey olmadı.
@Jonathan North hocam size de çok soru soruyorum maruz görün. Az önce belki sorun monitördendir diye bilgisayarı HDMI ile televizyona bağladım, değerler değişmedi. Aklıma artık bir şey gelmiyor. Format attım her şeyi yaptım bir türlü çözemedim. Darboğaz var evet ama bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum. Aklınıza gelen şeyleri bilmek isterim.

Son düzenleme:

Açıkçası gerçekten şu an çıkmaza girdim diyebilirim, bu konuda alanında daha bilgin ve deneyimli kişilere danışmakta fayda var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…