R5 2600 ve RTX 2060 sistem darboğaz yapıyor mu?

biarchy

Decapat
Sistemimin darboğaz yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirim? RTX 2060 / R5 2600 / MSI B-450 M A-Pro Max anakart. Özellikler bu şekilde. Oyun içinde sıcaklık değerleri ve kullanım yüzdelerini fotoğraf olarak bıraktım. (Açık olan oyun RDR 2 yaklaşık 3-5 dakika arası açık kaldıktan sonra bu değerlere ulaştı.)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 36
Sistemimin darboğaz yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirim? RTX 2060 / R5 2600 / MSI B-450 m a-Pro Max anakart. Özellikler bu şekilde. Oyun içinde sıcaklık değerleri ve kullanım yüzdelerini fotoğraf olarak bıraktım. (Açık olan oyun RDR 2 yaklaşık 3-5 dakika arası açık kaldıktan sonra bu değerlere ulaştı.)

Benim bildiğim kadarıyla işlemcinin %100 kullanıma ulaşmasına rağmen GPU'yu yeteri kadar beslememesi durumunda darboğaz olur. Bu tablodan darboğaz yapıyor gibi durmuyor şahsen.

Hocam darboğaz gözükmüyor darboğaz olması için işlemcinin yetmemesi gerekir öyle bir değer yok resimde.

Yani işlemci sonuna kadar kullanılsa bile yetmez kasmalar başlar.

Hocam yani işlemcide %99 değerini gördüğümde mi darboğaz var diyebiliyorum?

Tam olarak öyle değil. İşlemciniz %100 değeri görmesine rağmen GPU %50 kullanımda olursa mesela burada darboğaz vardır deriz ama Ryzen 5 2600 RTX 2060'ı rahatça besler o yüzden sıkıntı yok, rahat şekilde kullanabilirsiniz.
2600 yerine 3600 almak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Bu aralar alınmaz RTX serisi ile 3.nesil ryzen işlemcilerde uyumsuzluk var, sorun çıkartıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı