viceroy31
Hectopat
Merhaba. Yakın bir tarihte RX570 ekran kartından RTX 2060S ekran kartına geçiş yaptım. Kart değişimi sonrası format atıp temiz bir kurulum yaptıktan sonra oyun oynamak istedim. Fakat çözemediğim bir düşük kullanım yüzdesi sorunu yaşamaktayım. Ryzen 5 2600 işlemci kullanmaktayım ve hem CPU hem GPU değerlerim oyunlarda %30-40 civarlarında dolanıyor. 2600 darboğaz yapsa bile kartın yarısından çoğunu kullandırtmayacak bir darboğaz yapamaz. Kaldı ki kartı FurMark vs testlere soktuğumda %100 kullanımda çalışmakta.
Hatta şöyle ilginç bir şey keşfettim ki oyunlarda gökyüzü, boş alan vs. gibi FPS arttıran ortamlara baktığımda hem FPS'im artıyor hem de kart kullanımı %80-90 civarlarına çıkıyor. Kartın ne zaman FPS üretmesi gerekse kendini kısıyor adeta. İnternetteki bilimden yoksun saçma 'çözümleri' bile denedim. Bir türlü sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
8x2 16 GB 3200MHz DDR4 RAM kullanmaktayım.
Ryzen 5 2600 3.9GHz Boost'lu CPU.
RTX 2060S boostsuz GPU.
B450M K model anakart.
Hatta şöyle ilginç bir şey keşfettim ki oyunlarda gökyüzü, boş alan vs. gibi FPS arttıran ortamlara baktığımda hem FPS'im artıyor hem de kart kullanımı %80-90 civarlarına çıkıyor. Kartın ne zaman FPS üretmesi gerekse kendini kısıyor adeta. İnternetteki bilimden yoksun saçma 'çözümleri' bile denedim. Bir türlü sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
8x2 16 GB 3200MHz DDR4 RAM kullanmaktayım.
Ryzen 5 2600 3.9GHz Boost'lu CPU.
RTX 2060S boostsuz GPU.
B450M K model anakart.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: