R5 2600 ve RX 5600 XT Darboğaz Yapar mı?

Thepunk

Decapat
Arkadaşlar R5 2600 ve RX 5600 XT'li bir hazır sistem satın almayı düşünüyorum. Biraz Youtube'dan R5 2600 ve RX 5600 XT oyun testlerine baktım ve aşağıdaki görselde olduğu gibi değerler aldım. Darboğaz değil bu anladığım kadarıyla çünkü işlemci yüzde 80-90 kullanımlara dayanmış durumda değil olması gerektiği gibi geldi. Fakat ekran kartı kullanımı yüzde 50 civarı gördüm. Bu durumun normal olduğunu düşünüyorum, ama 6 yıldan sonra yeni bir bilgisayar alacağım için bir danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

1609173436156.png

Darboğaz olması için işlemcinin %90 ve üzeri kullanım olmasına gerek yok %20 kullanımda bile darboğaz yaşanabilir çünkü oyunların büyük çoğunluğu 12 Thread kullanamaz ve iş işlemcinin tek çekirdek performansına bakar. R5 2600 oyunların büyük çoğunluğunda besler ancak işlemci odaklı oyunlarda biraz darboğaz yapabilir.

Arkadaşlar R5 2600 ve RX 5600 XT'li bir hazır sistem satın almayı düşünüyorum. Biraz YouTube'dan R5 2600 ve RX 5600 XT oyun testlerine baktım ve aşağıdaki görselde olduğu gibi değerler aldım. Darboğaz değil bu anladığım kadarıyla çünkü işlemci yüzde 80-90 kullanımlara dayanmış durumda değil olması gerektiği gibi geldi. Fakat ekran kartı kullanımı yüzde 50 civarı gördüm. Bu durumun normal olduğunu düşünüyorum, ama 6 yıldan sonra yeni bir bilgisayar alacağım için bir danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 805308

Yapar.
O islemci RTX 2060'i bile %100 besleyemiyor ayrica 2.nesil Ryzen alinmaz.

Ryzen 3500 - 3600 uygun olur mu acaba?

Oyunlarda 3'ünün de performansı birbirine yakın. Ama fiyat olarak 10400F, 3600'den çok daha ucuz. Siz eğer sadece oyun için değil de render tarzı işlerinizi de yapmak için bir işlemci arıyorsanız 3600 almanız daha iyi olur: (oyunlarda genelde tek çekirdek performansı, render gibi işlerde ise çoklu çekirdek performansı önemli oluyor diye biliyorum, bu da 3 işlemcinin karşılaştırması)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı