Herkese merhaba, başlıkta belirttiğim gibi R5 2600 ve RX570 sistemim var, uzun süredir kullanıyorum ama artık yükseltmem gerektiğini düşünmeye başladım, sistem bileşenlerini alta yazıyorum önerilerinizi bekliyorum.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Anakart: MSI B450 Gaming Plus.
Ekran kartı: ASUS RX 570 ROG STRIX 4 GB.
RAM: Crucial Ballistix 2x8 16 GB 3200MHz.
SSD: Samsung 860 EVO 250 GB.
M.2 SSD: XPG Gammix S50 Lite.
HDD: WD blue 1TB 7200 RPM.
PSU: XPG Core Reactor 650W 80 Plus Gold.
Şu anda işlemci, anakart ve ekran kartını yükseltsem yeterli gibi ama sizin düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler.
Bütçe: Şu anda 15.000 ( eğer çok daha mantıklı olacağını düşündüğünüz önerileriniz varsa biraz daha yükseltebilirim )
Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız benim gibi DDR5'e geçip ekran kartını sabit bırakıp DDR5'teki güçlü bir işlemciyi kullanabilirsin ama hikayeli de oynuyorsan DDR4 de kalıp ekran kartı ve işlemcini değiştirmek daha mantıklı.
Rekabetçi oyunlar oynuyorum ama genelde World of Warcraft oynuyorum sadece rekabetçi oyunlara yönelik sistem kurmak istemiyorum.
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci özelliklerini incele, 3.898,97 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Galax RTX 4060 46NSL8MD8MEX 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Galax RTX 4060 46NSL8MD8MEX 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Galax RTX 4060 46NSL8MD8MEX 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 10.960,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anakartı değiştirmeye gerek var mı bilemedim.
Eğer sonra ekran kartı alamam diye düşünüyorsanız arkadaşların attığı işlemci ve ekran kartını alın geçin ama ileride değiştiririm diye düşünüyorsanız bence olu bir sokete yatırım yapmayın.
Galax ülkemizde pek bilinmesede yurtdışında baya bilinen ve güzel bir marka. İçim rahat etmez diyorsanız ASUS'u da alabilirsiniz benim fikrim hangisi ucuzsa onu almanız. R5 5600 işlemciye sıvı soğutma aşırı kaçar SE-214-XT alabilirsiniz işinizi fazlasıyla görür.Peki anakartı değiştirmeme gerek yoksa yazın fanlar yetersiz kalıyor önerebileceğiniz F/P bir sıvı soğutucu var mı? Bir de Galax markasını daha önce hiç duymadım altınızda atan arkadaşın önerdiği ASUS ile kıyaslarsak hangisi alınmalı.
Uzun bir süre tekrar ekleme yapmayı düşünmüyorum arkadaşların attığı işlemci ve ekran kartı eklemelerinden sonra buna çok ihtiyaç da duymam gibi geliyor genelde oynadığım oyunlar hep eski oyunlar zaten yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Sadece ASUS değil OC edition ek olarak. Daha performanslı ve bütçeye uygun. İkisini de alabilirsinPeki anakartı değiştirmeme gerek yoksa yazın fanlar yetersiz kalıyor önerebileceğiniz F/P bir sıvı soğutucu var mı? Bir de Galax markasını daha önce hiç duymadım altınızda atan arkadaşın önerdiği ASUS ile kıyaslarsak hangisi alınmalı.
Uzun bir süre tekrar ekleme yapmayı düşünmüyorum arkadaşların attığı işlemci ve ekran kartı eklemelerinden sonra buna çok ihtiyaç da duymam gibi geliyor genelde oynadığım oyunlar hep eski oyunlar zaten yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.